GALERIE FOTO. Dacă ați cumpărat una din măștile din imagini, aruncați-le!

0
1673

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a retras de la comercializare alte patru tipuri de măști de protecție, deoarece acestea nu erau certificate ca echipamente de protecție de către un organism relevant.

Alte patru tipuri de măști de protecție pentru filtrare respiratorie au fost retrase din magazine de către A.N.P.C., deoarece deși produsele purtau marcajul CE, nu erau certificate ca echipamente de protecție de către un organism relevant.

În consecință, este posibil ca acestea să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță, și nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149.

Potrivit A.N.P.C., 78.170 de bucăți de măști au fost oprite de la comercializare.

Astfel, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat că încă patru notificări ale României, în ceea ce privește alerte de măști neconforme de pe piață, au fost preluate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

„Direcția de Control și Supreveghere Piață din cadrul A.N.P.C. a demonstrat încă o dată că se află dedicat în slujba cetățeanului. Cu atât mai mult în această perioadă marcată de pandemie, considerăm că este de datoria noastră să manifestăm o atenție sporită, în mod deosebit la produsele indispensabile în acest moment.

Prin alertele pe care A.N.P.C. le emite în numele țării noastre, România contribuie la protejarea consumatorilor europeni, în fața produselor periculoase care pot intra pe piața U.E.“, a declarat Eduardt Cozminschi, președintele A.N.P.C.

Toate cele patru tipuri de măști de protecție erau produse în Republica Populară Chineză.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.