Atenție, constănțeni, nu vă puteți deplasa decât cu declarații pe proprie răspundere în format fizic, pe hârtie!

1
8524

În ultimele ore, în mediul on-line au apărut mai multe aplicații care generează declarații pe proprie răspundere. Instituția Prefectului – Județul Constanța precizează că acestea nu sunt acceptate de către polițiști!

Pentru deplasarea în interiorul municipiului pe perioada carantinei, în următoarele 14 zile, constănțenii pot folosi doar declarații pe proprie răspundere tipizate sau redactate de mână, nu pe telefon sau completate în diverse aplicații on-line

„Astfel de aplicații nu sunt recunoscute de forțele de ordine, nu respectă prevederile ordinului de carantinare și nu există garanția faptului că dezvoltatorii aplicațiilor au dreptul să fie operatori de date cu caracter personal. Sunt valabile doar declarațiile pe proprie răspundere pe hârtie, în format fizic“, a declarat Mădălina Greavu, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului – Județul Constanța.

Reiterăm faptul că în declarații trebuie completate toate câmpurilor obligatorii: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și este necesară și semnătura olografă a titularului.

UPDATE:

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Declarația fotografiată presupune tot consum de hârtie, zilnic. De ce nu a conceput prefectura o declarație în format electronic, așa cum a procedat STS în starea de urgență ? Era mult mai simplu pentru toată lumea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.