GALERIE FOTO din staţiunile Mangaliei: clădiri lăsate în paragină, alături de bălării, gunoaie şi coteţe improvizate pentru animale

0
2387

Zilele trecute, opoziţia de la Constanţa a încercat să demonstreze că există: consilierul PSD (fost viceprimar) Costin Răsăuţeanu a făcut o plimbare prin Mamaia, arătând, prin intermediul imaginilor, cât de mizerabilă este staţiunea. Ieşirea alesului local a avut ca direcţie Primăria Constanţa, căreia i-a bătut obrazul că nu se preocupă de urbe.

Constatarea consilierului nu a trecut neobservată: mai mulţi constănţeni i-au reamintit că staţiunea este „opera” fostei administraţii PSD din ultimii 20 de ani – asta pe de o parte, iar de cealaltă parte, angajaţii Primăriei Constanţa au ajuns şi în Mamaia, în cadrul unei acţiuni de curăţenie.

Caz închis, am putea spune, doar că nu este tocmai aşa. Însă, vom reveni cu imagini şi cu relatări din staţiunea Mamaia cât de curând; între timp, „inspiraţi” de situaţia de la Constanţa, am mers să verificăm ce se întâmplă şi în sudul litoralului: la Mangalia. După cum se ştie, Mangalia are nu doar o staţiune, ci mai multe, prin urmare, efortul administraţiei locale, de gestionare a curăţeniei şi nu numai, este considerabil mai mare.

Luate la pas, staţiunile din sud sunt şantiere în lucru la ora actuală. Credeaţi că e mizerie şi că sunt bălării prin Mamaia? În Jupiter şi Cap Aurora e dezastru! Sesizăm clădiri lăsate în paragină şi dăm şi peste un soi de fermă de animale, în zona Cătunul. Imaginile vorbesc de la sine. Despre situaţia celor constatate aici, reprezentanţii Primăriei Mangalia spun că, dacă proprietarii nu vor lua măsuri în vederea igienizării, vor începe să aplice amenzi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care îşi lasă în paragină imobilele, fie că vorbim despre hoteluri, restaurante sau magazine.

“Aşa-zisa fermă de animale aparţine, potrivit datelor noastre, celor care deţin în prezent complexul Amfiteatru”, susţin reprezentanţi ai Primăriei Mangalia. Tot ei au menţionat că societatea în cauză (controlată de omul de afaceri Mohammad Murad) “trebuie să îşi îngrijească şi clădirile pe care le are în proprietate”, dar şi să achite datoriile “istorice” către bugetul local. Ar fi vorba despre datorii ale firmei care a achiziţionat complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, însă facem precizarea că intenţia de a lămuri acest aspect s-a lovit de refuzul reprezentanţilor respectivei societăţi.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.