Au fost reluate lucrările la blocul pe care omul de afaceri Tănase Bela îl ridică pe Șoseaua Mangaliei din cartierul constănțean Abator. Muncitorii se află pe șantier, iar cât de curând zona se va „pricopsi“ cu blocul mult-contestat de către cetățeni. După lungi așteptări, investitorul a obținut, în luna ianuarie a.c., autorizația de construire cu care poate finaliza imobilul.
Autorizația de construire nr. 50/2025 vizează continuarea lucrărilor autorizate cu Autorizația de construire nr. 351/23.03.2018 – edificare imobil cu regim de înălțime D+P+8E și funcțiunea de locuințe colective. Amplasamentul este situat pe Șoseaua Mangaliei nr. 59A din municipiul Constanța. Valabilitatea noului documentul de urbanism este de doi ani, iar durata lucrărilor, de trei ani.
Deși Tribunalul Constanța a dispus, în luna martie a anului trecut, desființarea lucrărilor demarate la blocul cu opt etaje, pe Șoseaua Mangaliei, printr-o decizie definitivă, Tănase Bela a solicitat un nou certificat de urbanism, pentru mai puține niveluri. În același timp, însă, investitorul nu poate intra în legalitate cu lucrările executate cu încălcarea autorizației de construire, deoarece Tribunalul Constanța a dispus desființarea lor.
Astfel, în Certificatul de urbanism nr. 2.097 se precizează că acesta poate fi utilizat pentru modificarea proiectului autorizat cu Autorizația de construire (AC) nr. 351/23.03.2018, pentru „Construire imobil D+P+8E locuințe colective“, prin micșorarea regimului de înălțime la S+P+5E. Însă, Cambela Prod SRL nu poate folosi actul pentru a intra în legalitate cu „lucrările executate cu nerespectarea AC 351/2018, sancționate cu Procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor (PVCSC) nr. 50-000790/19.10.2020 întrucât, conform Hotărârii nr. 378/22.03.2024, rămase definitivă în Dosarul nr. 10754/212/2021, pronunțată de Tribunalul Constanța, s-a dispus desființarea lucrărilor realizate fără a deține autorizație de construire, constatate prin PVCSC nr. 50-00790/19.10.2020“.
În acest caz, firma Cambela Prod a fost sancționată contravențional de Poliția Locală pentru executarea de lucrări de construcții fără autorizație, în sensul că ceea ce a construit până acum nu era conform cu documentul eliberat de Municipalitate.
Lucrările ilegale constau în:
- demisol: executarea demisolului cu radier general continuu, fără realizarea celor zece baze și a sistemelor automate de parcare, cu modificarea înălțimii totale (înălțimea liberă a demisolului fiind de aproximativ 3,30 m), neputând fi respectat numărul de locuri parcare autorizate; realizare, pe laturi, de pereți perimetrali, cu înălțimea de aproximativ 3,30 m, față de 1,90 m autorizat;
- parter: realizare planșeu continuu, cu închiderea golului în suprafață de aproximativ 2,80 x 5 mp, aferentă platformei hidraulice (lift mașini);
- etajele I – V: balcoanele realizate au fost executate cu o lățime mai mare de aproximativ 0,90 m, față de cele aprobate, de 0,75m, respectiv 1,10m.
Lucrările începute în anul 2018 au produs disconfort locuitorilor din cartierul Abator, constănțenii revoltându-se din cauza lor. Blocul a fost ridicat pe spațiu verde, balcoanele umbresc trotuarul, iar aerul era irespirabil din cauza prafului, așa declarau aceștia atunci.
Loredana MIHAI






RUŞINE JUSTIȚIEI CONSTÃNȚENE ! ACEL BLOC SFIDEAZÃ BUJUL SIMȚ , ÎI UMILEŞTE PE CETÃȚENI … ŞI ÎI PROSTEŞTE PE EVENTUALII CUMPÃRÃTORI ! O porcãrie machedoneascã cu balcoane deasupra trotuarului şi cu 9 locuri de parcare !
Şi vã mai mirați de ce românii l-au votat pe GEORGESCU CÃLIN !