GALERIE FOTO. Mai multe mașini ale constănțenilor, ridicate de pe locurile dedicate persoanelor cu handicap

0
1534

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier al Direcției Generale Poliția Locală Constanța verifică frecvent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilități, amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș sunt ocupate de persoane care au acest drept.

În cadrul unei acțiuni care a avut loc săptămâna trecută, polițiștii locali au verificat 125 de autovehicule, au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.685 de lei și au ridicat un număr de 15 autovehicule de pe locurile special amenajate, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Conform art. 100, lit. g) din actul normativ de mai sus, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.