Constănțenii, invitați, vara aceasta, în Batumi

0
191

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chiţac, a avut miercuri, 10 martie a.c., o primă discuție de lucru, în format on-line, cu primarul interimar al orașului Batumi (Georgia), Archil Chikovani.

Cei doi edili-șefi au discutat, în mod prioritar, despre inițierea unor colaborări de substanță în domeniul turismului între cele două orașe, Constanța și Batumi, precum și, în particular, despre consolidarea raporturilor de colaborare din perspectiva deschiderii sezonului estival al acestui an, în condițiile provocărilor generate de pandemia de COVID-19. 

Primarul interimar al orașului Batumi a precizat că autoritățile georgiene pregătesc intens deschiderea sezonului estival 2021, chiar și în actualele condiții de pandemie. În acest sens, au fost deschise deja legăturile aeriene ale Georgiei, iar turiștii străini se pot deplasa în destinațiile turistice din Georgia pe cale aeriană. Cetățenii străini care vizitează Batumi trebuie să prezinte la punctele special amenajate pe aeroport adeverința de vaccinare cu ambele doze de vaccin pentru a nu mai fi supuși măsurii carantinării. Se așteaptă adoptarea de măsuri similare în vederea deschiderii frontierelor terestre și maritime pentru toți cetățenii străini.

Autoritățile din Batumi au pregătit numeroase oferte speciale și seturi de recomandări pentru turiștii străini care vizitează orașul în 2021 și au subliniat că acesta reprezintă, din toate punctele de vedere, o destinație turistică prietenoasă și atractivă pentru turiștii din România, în special pentru cei din Constanța. Recent, au fost reluate cursele aeriene spre Batumi, în principal linia aeriană operată pe ruta Istanbul – Batumi.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a subliniat că, în prezent, se află în derulare, la nivelul municipiului, inițiativa de constituire a unei noi organizații de management al destinației, ale cărei atribuții vor viza și realizarea unui sprijin logistic substanțial pentru facilitarea deplasărilor turistice între Constanța și destinațiile turistice recomandate pentru cetățenii municipiului.

Proximitatea geografică, bunele relații statuate între cele două Municipalități, potențialul turistic substanțial al orașului-port Batumi, deschiderea europeană a Georgiei, precum și relațiile excelente dintre România și Georgia, de parteneriat strategic, fac ca, în mod firesc, Constanța să fie inclusă pe lista destinațiilor turistice prioritare recomandate pentru locuitorii orașului Batumi, iar acesta să fie inclus pe lista destinațiilor turistice prioritare recomandate pentu constănțeni.

Vergil Chițac a subliniat, totodată, faptul că cele două orașe vor avea posibilitatea de a se folosi de datele analitice produse în cadrul proiectului comun „Development of Sustainable Cultural Tourism in the Black Sea Basin“ (CULTOUR-BSB), dezvoltat de Primăria Municipiului Constanța, alături de parteneri din Bulgaria, Ucraina, Georgia, Turcia. El va fi finalizat în iunie 2021 (după o perioadă de suspendare și prelungire în contextul COVID-19), inclusiv prin elaborarea de analize ale potențialului turistic din țările participante la proiect, precum și prin analize ale potențialului de cooperare în domeniul turistic între țările respective.

Primarul Archil Chikovani a adresat, cu această ocazie, o călduroasă recomandare turistică pentru cetățenii municipiului Constanța  – de a-și planifica, în această vară, o vizită turistică ce se va dovedi de neuitat, tot pe litoralul Mării Negre – la Batumi, Georgia, oraș ospitalier, prieten și partener al Constanței. O invitație similară a transmis, cu această ocazie, primarul orașului Constanța către locuitorii din Batumi – invitația de a vizita Constanța și, deopotrivă, Mamaia, cea mai populară stațiune a litoralului românesc.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.