Galerie FOTO Mamografia cu contrast – pe înțelesul tuturor! Medicul Alexandru Gavrilă, prezent la Conferința Națională de Imagistică a Sânului de la Sibiu

0
208

Societatea de Imagistica Sânului din România organizează, în perioada 18-19 noiembrie, cea de-a XII-a ediție a Conferinței Naționale de Imagistică a Sânului în format hibrid, la Centrul Cultural “Ion Besoiu” din Sibiu. Moderatorii evenimentului sunt medicii Carmen Lisencu, Mihai Lesaru, Cristiana Ciortea, Anca Ciurea și Georgiana Camen.

Programul științific al Conferinței include dezbateri axate pe noutățile din imagistica senologică. Calitatea informațiilor prezentate interactiv în cadrul conferinței de către lectorii invitați din țară și din străinătate va asigura succesul acestei ediții.

Medicul primar Radiologie și Imagistică Medicală, competență Senologie, Alexandru Gavrilă a prezentat celor prezenți la conferință, în sesiunea varia, “Mamografia cu contrast: situația actuală și perspective viitoare”. Medicul a dorit să aducă în discuție cazuri de la Spitalul Orășenesc Hârșova sau experiențe personale care pot fi de interes general.

Temele propuse sunt de interes actual în imagistica sânului, sub formă de mese rotunde interdisciplinare: leziunile B3, rolul echipei multidisciplinare în decizia terapeutică, perspective asupra screeningului cu cerințe și standarde pe ințelesul tuturor și tehnici noi în România și perspective europene.

Nu va lipsi sesiunea junior, dedicată prezentărilor redactate de rezidenți și la care câștigatorul va fi premiat cu o sponsorizare la un congres internațional. De precizat că evenimentul științific va fi creditat cu puncte EMC (educație medicală continuă) de către Colegiul Medicilor din România și de către OAMGMAMR. Programul conferinței îl găsiți aici.

Tot în acest an se dorește și organizarea unei sesiuni dedicată rolului tehnicianului și fizicianului în imagistica sânului, unde sunt invitați tehnicieni, ajutoare de nădejde în activitatea cotidiană, să își prezinte perspectivele și problemele.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.