GALERIE FOTO. Minimarket în flăcări! Au ars acoperișul și mobilierul

0
440

Pompierii au reușit să lichideze un incendiu izbucnit la un minimarket și să limiteze propagara acestuia la clădirile învecinate: un restaurant și o frizerie.

Militarii Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un minimarket din localitatea Movilița. În sprijinul acestora, au fost alertați și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din orașul Fierbinți-Târg.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul magazinului.
Pompierii au localizat incendiul rapid și au limitat propagarea acestuia la clădirile vecine. Intervenția a durat aproximativ trei ore.

În urma incendiului, au ars aproximativ 200mp de acoperiș din lemn, învelit cu plăci bituminoase, și aproximativ 30mp de astereală din scândură. S-au deteriorat aproximativ 50mp de tavan din rigips și mobilierul din magazin.

Salvatorii au evacuat cu operativitate din interiorul imobilului marfa, lăzile frigorifice și trei butelii de aragaz. Din fericire, nu au existat victime.

Pompierii au salvat din furia flăcărilor un restaurant (cu anexele acestuia), camera centralei termice și o frizerie, toate aceste construcții fiind în imediata vecinătate a magazinului.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric, datorat unui conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

„Pentru înlăturarea riscului de incendiu, vă recomandăm să:

  • efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat;
  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
  • verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. 
  • nu suprasolicitaţi o priză, deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;
  • amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa“,

au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.