GALERIE FOTO. Municipalitatea vrea să amenajeze o parcare și un parc în Tomis Nord: mai mulți proprietari vor fi expropriați

2
2563
FOTO: Facebook

Consilierii locali municipali vor vota mai multe proiecte de hotărâre, în cadrul ședinței ordinare de vineri, 26 mai 2023. Printre acestea se numără și cel ce vizează aprobarea declanșării procedurii de expropriere a terenurilor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, Aleea Capidava/Aleea Argeș, municipiul Constanța“.

În Municipiul Constanța, în proximitatea terenurilor de tenis din cartierului Tomis Nord se propune refacerea străzilor existente și amenajarea urbană a zonei. Aceasta va consta în reabilitarea carosabilului existent la nivel de finisaj, borduri și gabarit, reabilitarea și extinderea trotuarelor pietonale la nivel de finisaj, borduri și gabarit, în armonie cu accesele/circulațiile pietonale și auto ale construcțiilor existente.

Totodată, se prevede amenajare peisagistică cu plantații și spații verzi, prevăzute cu sisteme de irigații și locuri de parcare în armonie cu accesele/circulațiile pietonale și auto ale construcțiilor existente. Plus  parc cu alei, mobilier urban, elemente de iluminat public, dar și un loc de joacă împrejmuit (în cadrul parcului), cu finisaj adecvat.

Se intenționează amenajarea amplasamentului prin crearea a două zone: una dedicată parcării mașinilor, iar cealaltă exclusiv pietonilor, sub formă de parc amenajat.

Se propune, astfel, declanșarea procedurii de expropriere a terenului proprietate privată în suprafață de 328 mp – identificat prin numărul cadastral 229625 și celui de 296 mp – identificat prin numărul cadastral 234411, situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, Aleea Capidava/Aleea Argeș, municipiul Constanta“.

Sumele estimate pentru despăgubiri sunt de 65.600 de euro, ce vor fi plătiți proprietarului Marilena Coman, și de 59.200 de euro, pentru proprietarii Marius-Cristian și Coman Nina Lavinia, asociații de la Publichriss SRL.

Loredana MIHAI

Citește și:

2 COMENTARII

  1. Primaria vrea sa construiasca multe dar nu ii iese nimic ,mai bine ar demisiona si sar duce acasa ca si asa nu sunt buni de nimic. Pentru ce trebuie sa exproprieze propietarii daca ei nu sunt in stare sa gestioneze parcurile care le au in administratie .

  2. Vor sa faca locuri de parcare in locul unui spatiu destinat sportului (poate intra 30 de locuri de parcare) iar pe Lăpușneanu de la City pana la Oxford nu vor mai fi locuri de parcare cum era înainte de nenorocirea pe care au făcut-o unui bulevard (unde se pierd pe putin 200 de locuri de parcare)… Sa spuna lucrurilor pe nume, vor sa faca un nou bloc. Chiar asa de proști suntem luați?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.