Sâmbătă, 13 mai a.c., la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Muzeul Poliţiei de Frontieră şi-a deschis porţile în cadrul unui eveniment public organizat în contextul celebrării celei de a XIX-a ediţii a Nopţii Muzeelor.
Vizitatorii au avut ocazia să admire exponate din istoria Poliţiei de Frontieră şi să afle informaţii despre istoria armelor utilizate de-a lungul vremii de grănicerii care au străjuit hotarele patriei, despre uniforme şi oamenii care le-au purtat, despre drapelele de luptă ale unităţilor grănicereşti şi faptele de vitejie la care au asistat, despre medaliile de onoare şi meritele glorioase pentru care au fost acordate.
În cadrul evenimentului au fost organizate şi mai multe activităţi, care au avut rolul de destinde atmosfera. Corul Allegretto, dar şi Ansamblul Ciocârlia al Ministerului Afacerilor Interne au încântat publicul cu câteva momente artistice, iar cei mici s-au bucurat de tururi cu ATV–ul, demonstraţii de intervenţie cu câini de serviciu, demonstraţie de auto-apărare oferită de copiii şcolii conduse de un poliţist de frontieră şi s-au familiarizat cu tehnica din dotarea Poliției de Frontieră (autospeciale de patrulare Ford Raptor, autospeciale cu termoviziune, laborator mobil de control al documentelor, şalupă de patrulare fluvială etc.).
Activitatea a beneficiat şi de sprijinul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie şi ai Organizaţiei Salvați Copiii.
Reamintim că Muzeul Poliţiei de Frontieră Române este deschis publicului, intrarea este liberă, iar programul de vizitare este de luni până vineri, între orele 9.00 și 15.00. Programări pentru tur ghidat se pot face la adresa de email: muzeu.pfr@igpf.ro.
La 20 de ani de la înființare, muzeul a fost relocat de la Giurgiu la București, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, pe Bulevardul Geniului nr. 42.
V.I.