GALERIE FOTO. Se refac planșeul restaurantului și acoperișul Cazinoului

1
1560

Continuă lucrările la Cazinoul din Constanţa, cu provocările de rigoare. Astfel, din cauza grinzilor corodate, se reface total planșeul fostului restaurant al Cazinoului. Reparațiile au demarat și la acoperișul clădirii de patrimoniu.

În urma cercetărilor, experții au stabilit că grinzile metalice secundare de la planșeul dintre subsol și fostul restaurant dinspre mare al Cazinoului sunt corodate și nu pot fi reparate corespunzator. Așa că ele acum sunt tăiate și se va face un planșeu nou.

Reamintim că, potrivit experților în monumente istorice clasa A, grinzile metalice de la subsolul clădiri s-au păstrat foarte bine, așa că acestea vor fi păstrate, potrivit arh. Radu Cornescu. Ele vor fi, însă, tratate și reconsolidate acolo unde va fi cazul. Deoarece s-au menținut foarte bine, grinzile metalice nituite realizate de Anghel Saligny descoperite la subsol vor fi lăsate aparent. Ele sunt identice cu cele folosite la construirea Podului Anghel Saligny de la Cernavodă.

În plus, săptămâna aceasta a început operațiunea de punere a învelitorii de tablă pe partea superioară a acoperișului Cazinoului, pe zona de nord-est.

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Ionl critica sa ne convinga pe noi constanteni sa-l votam pe omul lui comanescu care n-a dat salariile la oameni de luni de zile

    Cand o fi gata doamne ajuta vine orban si taie pamblca ca el la facut cum au facut si cu intarea in ue si nato nastase a dus greul si-a venit base cu tariceanu cu laudele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.