Gara Fluvială din Tulcea va fi modernizată de la zero

0
302

Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime SA a lansat recent o achiziție publică ce vizează servicii de expertiză tehnică și elaborare a Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru proiectul ,,Modernizare Gara Fluvială Tulcea“.

Clădirea Gării Fluviale Tulcea a fost construită începând cu anul 1969, este alcătuită din două corpuri, cu structură de rezistenţă din cadre de beton armat şi fundaţii izolate pe piloţi de legătură, pe care reazemă zidurile. Corpul A a avut un regim de înălţime P+M, cu două deschideri, iar corpul B, P+M+2E cu trei deschideri. Imobilul a fost prevăzut cu câte două intrări complet separate, una pentru traficul intern (primul corp) şi alta pentru traficul extern (al doilea corp).

Scopul achiziţiei demarate acum este: constatarea stării fizice a corpurilor A și B; identificarea fiecărui tip de deteriorare, fiecare cu cauzele specifice care au dus la acestea; găsirea unei soluţii de remediere și de reabilitare a fiecărui corp în parte; recompartimentări interioare la birourile situate la etajele II și III, pentru optimizarea spațiilor utile; refacerea tuturor finisajelor interioare și înlocuirea tavanelor false și a pardoselilor; refacerea instalațiilor electrice și a instalațiilor termice interioare; refacerea instalațiilor sanitare și înlocuirea obiectelor sanitare; refacerea și modernizarea întregului sistem de ventilație și climatizare; instalarea unui sistem de control cu cartelă de acces; schimbarea în totalitate a mobilierului; realizarea unei copertine peste terasa Belvedere.

În prima fază se vor întocmi și preda documentațiile pentru obținerea avizelor, expertiza tehnică, precum și studiile geotehnice, topografice și auditul energetic. În faza a doua se va elabora documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI).

Valoarea totală estimată a acestei licitații din prima fază este de 375.000 de lei, iar cei interesați pot depune oferte de preț de preț până la data de 25.05.2023.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.