Garda de Coastă supraveghează Marea Neagră cu o dronă de mari dimensiuni

0
216
Dronă de supraveghere maritimă. FOTO France Air Force

Frontiera de est va fi supravegheată de la sfârșitul lunii februarie cu o dronă de mari dimensiuni, care îi va ajuta pe polițiștii de frontieră să identifice mai ușor și mai repede problemele.

Directorul Gărzii de Coastă, comisar șef Laurențiu Cicu a declarat în cadrul unui interviu pentru FOCUS PRESS că, de de la sfârșitul lunii februarie – din data de 26 mai exact, vor avea în dotare, o dronă de mari dimensiuni, pentru supravegherea frontierei.

„Primim în continuare sprijinul agențiilor europene EMSA ( Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă – n.r.) și EFCA (Agenția Europeană pentru Controlul Pescuitului – n.r.), punându-ni-se la dispoziție, pentru o perioadă de șase luni, cu posibilitatea prelungirii cu încă șase luni, a unei unități aeriene tip dronă, o dronă performantă, care are o autonomie de șase ore de zbor, cu viteză de la 120 la 180 km/h, cu o serie de senzori foarte perfomanți, care ne transmit imagini și date în timp real în centrul de comandă și control SCOMAR“, a declarat Directorul Gărzii de Coastă.

Acesta a mai precizat că în paralel, se intenționează achiziționarea unor drone proprii, fiind deja identificată sursa de finanțare pentru acestea.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.