Garda de Mediu a amendat UAT Constanța cu 50.000 de lei pentru spațiile verzi insuficiente

0
535

Registrul Local al Spațiilor Verzi (RLSV) a fost finalizat pe raza municipiului Constanța. Primarul Vergil Chițac a semnat, în urmă cu câteva zile, recepția finală a acestui registru, care relevă faptul că fiecărui locuitor îi revin 17,70 mp, mult sub pragul admis.

Astfel, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au efectuat controale drastice în acest context. Aceștia au sesizat faptul că nu se respectă suprafața legală pe cap de locuitor, de 26 mp.

”În urma controalelor s-a constatat faptul că fiecărui locuitor al municipiului Constanța îi revine suprafața de 17,70 mp, ceea ce este sub pragul legal de 26 mp pe cap de locuitor. Prin urmare Primăria municipiului Constanța a fost sancționată contravențional cu suma de 50.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale, baza OUG 114/ 2007, Articolul II”, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, Ileana Andrei.

Totodată, municipalitatea intenționează să introducă acest Registrul pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal de la sfârșitul lunii septembrie a anului curent, bineînțeles după ce va fi refăcut RLSV al municipiului Constanța. De menționat este faptul că și administrația trecută a prezentat acest registrul al spațiilor verzi ca fiind finalizat, în cursul anului trecut, iar actualul primar liberal a retras platforma respectivă pentru că prezenta neconformități.

OUG 114/ 2007

Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a asigura din terenul intravilan o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 20 mp/locuitor, până la data de 31 decembrie 2010, şi de minimum 26 mp/locuitor, până la data de 31 decembrie 2013.”

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.