Garda de Mediu a aplicat de la începutul verii, amenzi de peste 200.000 lei pentru gestionarea deșeurilor pe plaje

0
368
Deșeuri aruncate pe plajă. FOTO Garda Națională de Mediu

De la debutul „Comandamentului Litoral”, comisarii Gărzii Naționale de Mediu detașați pe litoral au controlat 151 de operatori economici. Cu această ocazie au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, din care 28 de avertismente și 20 de amenzi în valoare totală de 217.000 lei.


În săptămâna 27 iulie – 2 august, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat 44 de acțiuni de control în stațiunile de pe litoralul românesc.

Ca urmare a controalelor efectuate, s-au aplicat 5 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 41.000 lei și 9 avertismente. Au fost sancționați 11 agenți economici pentru nerespectarea prevederilor legale privind colectarea selectivă a deșeurilor generate din activitate, pentru lipsa evidenței gestiunii deșeurilor și pentru nerespectarea condițiilor din autorizațiile de mediu.

Activitatea de inspecție și control a avut ca obiectiv principal verificarea stării de salubrizare a stațiunilor de pe litoral, a modului de gestionare a deșeurilor rezultate din activitățile comerciale desfășurate pe plajă și în zona limitrofă acesteia, precum și verificarea respectării condițiilor prevăzute în autorizațiile de mediu.

În data de 30 iulie trei echipe de comisari au participat la o acțiune comună de inspecție și control, la solicitarea ANPC -Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța. Controalele s-au efectuat în stațiunea Eforie Nord, fiind verificați 5 operatori economici. În urma acțiunii, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au aplicat 4 sancțiuni contravenționale.

La solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în seara zilei de 1 august Garda Națională de Mediu a participat la controalele derulate în stațiunea Neptun, fiind verificați trei agenți economici. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile și pentru neîntocmirea documentelor privind evidența gestiunii deșeurilor.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.