Garda de Mediu a împărţit amenzi în judeţ, pentru deşeuri depozitate la întâmplare

0
598

În săptămâna 20 – 27 iulie, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat 54 de acțiuni de control în stațiunile de pe litoralul românesc.

​În cadrul acțiunilor de control s-a verificat starea de salubrizare a stațiunilor și gestionarea deșeurilor rezultate din activitățile comerciale desfășurate pe plajă și în zona limitrofă acesteia. Comisarii GNM au verificat și soluționat petițiile adresate instituției, acestea având ca obiect disconfortul creat de depozitări necontrolate de deșeuri în stațiunile Neptun și Eforie. ​

De asemenea, la solicitarea Poliției Transporturi Constanța, două echipe de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu au participat alături de alte instituții cu atribuții de inspecție și control la o acțiune în zona plajei Tuzla, fiind verificate activitățile desfășurate pe plajă și în zona costieră. ​Urmare a controalelor efectuate de comisarii GNM s-au aplicat 8 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 98.500 lei și 9 avertismente pentru lipsa evidenței gestiunii deșeurilor, colectarea și depozitarea amestecată a diferitelor tipuri de deșeuri, precum și pentru faptul că nu au fost intocmite și prezentate formulare de încărcare-descărcare a deșeurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.