Garda de Mediu a închis o fermă din Poiana și au aplicat o amendă de 30.000 lei în urma neregulilor constatate

0
2464
Ferma de oi din Poiana funcționa fără autorizație de mediu. FOTO Garda de Mediu

În urma sesizărilor primite de către Garda de Mediu Constanța din partea mai multor cetățeni cu privire la mirosul pestilențial ce provine de la ferma Poiana, a fost dispus un control la locul reclamat. Situația constatată la fața locului i-a făcut pe comisari să ia măsuri drastice.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanta au efectuat un control la ferma respectivă și au constatat faptul că societatea desfășura activitatea de creștere a ovinelor, cu un efectiv de animale de peste 1000 de capete, fără a deține autorizație de mediu.

Pentru neconformitățile constatate în cadrul controlului, s-a dispus măsura de interzicere a desfășurării activității până la obținerea autorizației de mediu precum și gestionarea corespunzătoare a dejecțiilor și lânii care, la data controlului era depozitată neconform.

Pentru faptele constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30.000 de lei conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

A urmat un nou control pe 17 august pentru a se verifica dacă s-au respectat măsurile impuse. Ferma era nepopulată, dar s-a constatat că o parte din deșeurile de origine animală – cadavrele, au fost depozitate în locuri neautorizate, fapt pentru care a fost aplicată o noua sancțiune contravențională în conformitate cu prevederile Ordonantei nr. 24/ 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.