Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în vizită în județul Tulcea

0
143
Nechita Adrian Oros la întâlnirea cu șefii serviciilor deconcentrate la Prefectura Tulcea. FOTO Prefectura Tulcea

Instituția Prefectului – Județul Tulcea a găzduit în cursul zilei de 19 august o întâlnire a ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Nechita Adrian Oros cu șefii serviciilor deconcentrate, acesta fiind primul punct din cadrul agendei vizitei de lucru pe care domnia sa o întreprinde în județul Tulcea.


În cadrul întâlnirii au fost atinse mai multe teme importante legate de politica agricolă a Guvernului pentru acest an dar și pentru anii următori.

La recenta rectificare bugetară, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale i-a fost alocată suma de 3,445 miliarde lei, din care 850 de milioane lei vor fi alocate pentru despăgubirea suprafețelor de teren calamitate de secetă istorică din acest an. Cu prioritate vor fi făcute plăţile în avans pentru campania agricolă 2020-2021. Seceta a influențat negativ și activitatea crescătorilor de animale prin creșterea prețului la furaje și scăderea drastică a consumului de produse din lapte și carne. Drept urmare vor fi finanțate scheme de sprijin pentru aceștia în sumă totală de circa 750 milioane lei.

Prin Programul Național Strategic 2021-2027 pentru agricultură vor fi alocate finanțări importante pentru zonele cu constrângeri naturale, nominalizând zona Deltei Dunării și zonele montane. .

După această întâlnire, potrivit agendei vizitei de la Tulcea, domnul ministru a susținut o conferință de presă, după care, alături de prefectul judeţului Tulcea, domnul Alexandru Cristian Iordan, s-a deplasat în judeţ pentru a verifica pe teren situaţii agriculturii tulcene, grav afectată de secetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.