Garda de Mediu, în discuții cu directorul Portului Constanţa: clincherul ar putea fi operat mai departe de municipiu, în danele de la Agigea

0
1217
sursa foto: Comvex SA

Locuitorii din Poarta 6 pot răsufla uşuraţi, momentan, pentru că praful greoi cauzat de clincher nu a mai fost adus de vânt spre blocuri şi peste maşini.

În luna septembrie a anului curent în cartierul Poarta 6 sursa disconfortului a fost cauzată de o companie ce operează în port, Comvex. Mai precis, locuitorii din zonă reclamau că aerul este greu de respirat din cauza prafului extrem de dens ce provine de la clincher, iar geamurile şi maşinile sunt greu de curăţat din cauza aceluiaşi clincher. Clincherul este un produs obţinut la fabricarea cimentului.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu, declara, la momentul respectiv: ”Se operează în port, la compania Comvex, cu o substanță, cu clincher, de câteva zile. Cei de la Comvex au fost sancționați, au primit două amenzi referitor la această chestiune, dar au și măsuri de îndeplinit din partea noastră”.

Problema, la acea vreme, a fost rezolvată, iar compania Comvex a fost sancționată; cu aceeaşi ocazie, au mai fost verificate firmele Decirom, Comvex, North Star Shipping (NSS).

Contactată de Focus Press, comisarul șef al Gărzii de Mediu, Steluța Popescu a declarat că nu au mai avut loc sesizări pe tema poluării, a mirosului neplăcut sau a prafului greu de respirat în zona Falezei Sud din Constanța, ba mai mult, comisarii întreprind frecvent verificări la operatorii portuari, tocmai pentru a vedea care sunt problemele și să caute cele mai bune soluții pentru ca locuitorii din acea zonă, din Poarta 6 să nu mai fie nevoiți să reclame astfel de lucruri.

Ba mai mult, aceasta a spus că a luat legătura cu reprezentanţii Companiei Naţionale Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa SA, pentru a găsi cele mai bune soluții, iar una dintre acestea a fost operarea mărfurilor în zone mai îndepărtate de municipiul Constanța: ”A rămas să reluăm această problemă ca discuție, dar și în funcție de ceea ce mai descoperim. Domnul director al CN APMC, Costel Stanca, mi-a spus că va trebui să discutăm și cu primarul municipiului Constanța, pentru a ajunge la un acord. Problemele pe termen scurt s-au rezolvat, însă trebuie să găsim soluții pe termen lung. Sunt dane de operare spre localitatea Agigea și atunci ar fi mult mai departe de oraș și ar putea să se opereze mărfurile din aceasta ”cu probleme” în acea zonă, cum ar fi clincherul”, a declarat Steluța Popescu.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.