Garda forestieră București, investiție în județul Constanța: perdele forestiere pe DN3 Ostrov – Constanța

0
94

Garda forestieră București intenționează să construiască perdele forestiere de protecție a drumului național D3 din județul Constanța, împotriva adversităților climatice, înzăpeziri, vânt, astfel a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului documentația necesară realizării investiției.

Perdeaua forestieră protejează și culturile agricole adiacente sau alte obiective din zonă, linii electrice, de telecomunicație.

Amplasarea perdelelor forestiere de protecţie, ce face obiectul prezentului proiect, se va face pe raza Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Constanța.

Suprafaţa terenului destinat perdelelei forestiere de protecţie este de 23,04 ha, fiind corespunzătoare unei lungimi de 7755 m, adiacentă Drumului Național DN3 Ostrov – Constanța.

Terenurile în cauză, din punct de vedere administrativ, se află pe teritoriul orașului Constanța şi a comunelor Ion Corvin, Valul lui Traian, Ciocârlia, Cobadin, Deleni, Adamclisi, Băneasa, Lipnița, Ostrov,  judeţul Constanța, au destinaţie agricolă şi sunt deţinute de proprietari particulari și societăți comerciale,. Terenurile pe care se vor instala perdelele forestiere de protecţie vor fi administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.

Perdeaua forestieră de protecţie are efecte favorabile şi asupra temperaturii, umidităţii solului şi culturilor agricole. De asemenea, constituie o sursă de material lemnos (într-o regiune în care pădurile sunt foarte rare sau lipsesc), produse industriale şi alimentare (fructe, ciuperci, produse medicinale şi apicole etc.), ameliorează condiţiile de viaţă (purifică aerul, formează un microclimat mai blând şi înfrumuseţează peisajul).

Perdelele forestiere de protecţie au un pronunţat caracter de protecţie a mediului, în sensul atenuării efectelor extremelor climatice, din care pot rezulta şi efecte economice.

Valoarea necesară pentru înființarea perdelelor forestiere de-a lungul Drumului Național DN 3 stabilită prin studiul de fezabilitate este de 3.319.524 lei cu TVA din care Construcții – Montaj (C+M) care cuprinde lucrările de  pregătire a terenului, împădurirea acestuia, lucrările de întreținere a plantațiilor pe o perioadă de 4 ani, respectiv până la atingerea stării de masiv, paza acestora și asistența tehnică din partea proiectantului, 1.883.811 lei cu TVA.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.