Familia Duşu intră în linie dreaptă cu proiectul reabilitării Hotelului Intim

0
5183

Hotelul Intim din Piața Ovidiu, o clădire cu încărcătură istorică, locul unde se cazau elitele în vremurile de odinioară va intra într-un proces de reabilitare. Un lucru îmbucurător pentru constănțenii care așteaptă de ani de zile ca această zonă a urbei să renască.

Societatea DGN Romag S.R.L., prin Dușu George, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța un proiect ce privește reabilitarea monumentului istoric Hotel Intim, de pe strada Nicolae Titulescu, la numărul 9.

APM a decis, ca urmare a parcurgerii etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, după consultare că această investiție nu se supune  evaluării  impactului  asupra  mediului.

Modificările aduse proiectului sunt următoarele:

Proiectul respectiv se presupune spre avizare, dat fiind faptul că din motive obiective (întârzierea procedurilor de aplicare pentru finanțare europeană și alte motive obiective), durata de proiectare și obținere a avizelor s-a prelungit, iar Certificatul de urbanism nr. 3184/ 29.08.2018 a expirat.

În consecință, pentru respectivul proiect s-a obținut un nou certificat de urbanism, cu nr. 2836 din 11.09.2020, emis de Primăria Constanța: ”Reabilitare monument istoric- Hotel Intim, prin :- reabilitare, construire, desfaceri, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, restaurare, modificare la corpuri C1, C2 ;

– desfacere, reconstruire, modificare la corp C3 ;

– desființare corp C4 și corp C5 ;

– amplasare firma, amenajări exterioare, modificare împrejmuire și organizare de șantier. 

Se propune mărirea suprafeței de spații verzi în incinta prin prevederea suplimentară de pereți verzi și terase verzi: În loc de 2,15 % din suprafață parcelei cât este suprafață de spatii verzi existentă în incintă, se propun suplimentar pereți verzi pe conturul incintei și terase verzi peste corpurile parter C2 și C3, rezultând o suprafață însumată verde de 50% din suprafață parcelei (cu respectarea HCJ nr. 152/2013).

Citește și:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.