Hotelul Intim va fi reabilitat: Duşu a primit undă verde de la Primăria Constanța pentru lucrările de modernizare și extindere

0
3589

Una dintre cele mai frumoase și impunătoare clădiri istorice din municipiul Constanța va fi reabilitată, după mulți ani de așteptare. Vorbim despre Hotelul Intim, care este situat pe strada Nicolae Titulescu, numărul 9 din Piața Ovidiu.

În anul 2018 splendida clădire și-a deschis porțile după ani în care nimeni nu i-a mai călcat pragul, iar cei ce au avut ocazia să viziteze atunci acest loc au putut observa că si-a păstrat farmecul de altădată.

Hotelul Intim, ce a purtat denumirea, în urmă cu foarte multă vreme, de Hotel D’Angle-terre, l-a găzduit pe poetul Mihai Eminescu, în luna iunie a anului 1882. Acesta a fost cazat la  mansarda imobilului, iar acolo i-ar fi scris versuri iubitei sale Veronica Micle.


Hotelul luxos din perioada interbelică a avut două moștenitoare, Angela și Elisabeta Tîrpa, din București, iar prin anul 2015 clădirea a fost scoasă la vânzare la suma de aproximativ trei milioane de euro, iar în  2017, pe un site specializat în vânzări de clădiri istorice, figura la prețul de pornire de 1 milion de euro. În anul 2018 și-a găsit cumpărători.


Proprietatea are 931 de metri pătrați de teren, iar clădirea are suprafața utilă 1.245 de metri pătrați, cu subsol, parter, două etaje și mansardă. Un total de 31 de camere și 26 de băi. Imobilul este clasat ca monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, clasă B.

Revenind, la data de 11 septembrie a.c., Primăria Constanța a dat undă verde proiectului ce vizează reabilitarea acestei clădiri, fiind emis Certificatul de Urbanism, beneficiarul fiind DGN-Romag SRL, înființată în anul 2017, prin George Dușu.

Lucrările de reabilitare constau în construirea, reconstruirea, extinderea, repararea, modificări aduse la corpurile C1, C2, desfacerea, reconstruirea, modificarea corpului C2, desființare corp C5 și corp C5.

Valabilitatea Certificatului de Urbanism este de 12 luni.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.