Ce părere au părinții din Constanța despre începerea anului școlar

0
410

Trei milioane de copii au început școala, în condiții speciale, în plină pandemie de COVID. Dintre aceștia, 100 de mii nu-și vor putea ocupa locul în bancă, ci vor face școală de acasă, online. Asta la nivel teoretic, pentru că în practică nu toți au tablete și acces la internet, deși autorităţile s-au lăudat toată vara că aceste aspecte vor fi rezolvate până la primul clopoțel. Despre aceste aspecte, câțiva părinți din Constanța au precizat că au o anumită teamă în ceea ce privește expunerea celor mici, în timp ce alții cred că școala nu se poate face online.

În 12.423 de şcoli, elevii pot merge fizic la cursuri, în timp ce în 4.915 va fi adoptat scenariul hibrid de învăţare. La nivel național, în 262 de şcoli elevii vor învăţa exclusiv online. În ceea ce privește situația din județul Constanța în 223 de unități de învățământ se aplică scenariul 1 (participarea directă, „față în față“ a elevilor la cursuri); în 285 de școli se aplică scenariul 2 (atât participare directă, cât și on-line, alternativ a elevilor la ore: scenariul „hibrid“), iar în șapte unități de învățământ se aplică scenariul 3 (participarea numai on-line a elevilor la cursuri).

Unii părinți sunt speriația, însă alții consideră că școala nu se poate face online pentru că elevii nu sunt la fel de atenți ca la orele de curs desfășurate față în față.

Este un început de an diferit, dar mergem înainte. Fata mea a trecut în clasa a VII și este dificil pentru că mai are puțin până la examenele naționale și cine știe ce o să mai fie și la anul. Nu i-a fost greu cu orele online, are ce îi trebuie, dar a trebuit împinsă de la spate. Copiii când s-au văzut acasă au crezut că sunt în vacanță din martie. Am o oarecare temere, dar știu că o să respecte regulile, o să poarte mască și o să se spele tot timpul pe mâini și cred că o să fie bine.”, a precizat o mămică.

De aceeși părere este și Alexandra, o tânără mămică care crede că cei mici trebuie să meargă la clasă pentru a susține orele de curs.

Mi-am adus băiețelul de 8 ani la școală și era foarte încântat. I-am explicat că noi nu avem voie să intrăm în curtea școlii și a înțeles. Eu cred că profesorii s-au pregătit și că știu ce au de făcut, iar cei mici au fost instruiți de noi, părinții, și știu că nu trebuie să își dea masca jos și să asculte de doamna învățătoare. Să sperăm că o să fie mai bine și că nu o să mai vină nici un val de coronavirus”, a specificat Alexandra.

O altă mămică care are copilul la liceu, consideră că adolescenții ar trebui să stea acasă pentru că transmiterea virusului COVID-19 o să fie din ce în ce mai mare.

Elevii de la liceu cred că ar trebui să stea acasă, da, să meargă cei de clasa a IX și a XII. Nu mi se pare normal să stea în clasă 15-20 de elevi că acum știți cum e. Sigur se găsește cineva care să își dea masca jos și dacă doamne ferește are virusul îi îmbolnăvește pe toți. Atunci ce facem? O să fie din ce în ce mai rău pentru că adolescenții sunt rebeli și nu ascultă”, a precizat o mămică.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.