Georgică Giurgiucanu vs. Primăria Constanța: 0-3. Beneficiarul retrocedărilor ilegale a deschis și al cincilea dosar pentru salvarea parcării de pe plaja Modern

0
1039

Georgică Giurgiucanu a deschis și al cincilea dosar în încercarea de a-și salva parcarea de pe plaja Modern. De această dată cere anularea celei de-a doua dispoziții a primarului Vergil Chițac de demolare a acesteia.

De la sfârșitul lunii mai a.c., Georgică Giurgiucanu se chinuiește prin instanțe să-și salveze parcarea de pe plaja Modern. Primăria Constanța i-a demolat aproape jumătatea din ea, la sfârșitul lunii iunie, și până acum a câștigat de trei ori, de două ori în prima instanță și o dată la recurs, în procesele intentate de către beneficiarul de top al retrocedărilor ilegale.

Prima dată, Giurgiucanu a încercat să suspende executarea somației Poliției Locale din luna aprilie, de a-și desfiinţa platforma betonată. Tribunalul Constanța a decis, în luna iunie a.c., că este justificată cererea acestuia, magistrații considerând că suspendarea este necesară deoarece cazul este bine justificat, dar și pentru prevenirea unei pagube iminente. Primăria Constanța a atacat, însă, cu recurs, decizia de fond, iar Curtea de Apel a casat sentința Tribunalului și a dat dreptate primarului Vergil Chițac. Definitiv.

Apoi, Giurgiucanu a încercat să suspende dispoziția edilului-șef din luna iunie a.c., de demolare a parcării, dar a pierdut procesul în prima instanță. Așa că a atacat cu recurs decizia Tribunalului, iar următorul termen în dosarul de pe rolul Curții de Apel Constanța este stabilit pentru 28 octombrie a.c.

În cel de-al treilea proces de pe rolul Tribunalului, beneficiarul retrocedărilor ilegale a cerut, iar, suspendarea dispoziției primarului, dar și anularea adresei nr. 76839/21.04.2021. Și până acum magistrații au respins ca nefondată cererea de suspendare a lui Giurgiucanu, urmând să se judece, pe 21 octombrie a.c., anularea adresei. Oricum, deja acesta a atacat cu recurs această decizie.

Tot în luna august a.c., Giurgiucanu a solicitat Tribunalului Constanța suspendarea celei de-a doua dispoziții a lui Vergil Chițac pentru demolarea parcării. Iar până acum nu s-a finalizat procesul, la primul termen fiind admisă declarația de abținere a judecătorului Dumitru Radu Comșa, iar la cel de-al doilea fiind amânată cauza, avocatul Primăriei nefiind prezent. Așa că următorul termen este stabilit pentru luni, 11 octombrie a.c.

În cel mai recent proces deschis de Georgică Giurgiucanu, cel de-al cincilea, pe rolul Tribunalului, pentru salvarea parcării de pe plaja Modern, în data de 7 octombrie a.c., acesta solicită anularea celei de-a doua dispoziții de demolare semnate de primarul Constanței, în luna august a.c. Până acum nu s-a stabilit un termen în acest dosar.

Reamintim că Primăria Constanța s-a apucat, pe 28 iunie a.c., să demoleze o plaformă de beton (parcare), de pe plaja Modern, turnată pe unul dintre terenurile din Dosarul Retrocedărilor, care trebuie să revină în patrimoniul Municipiului, conform deciziei definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Parcarea a început să fie demolată pe cale administrativă, conform Legii 50/1991, fără emiterea unei autorizații de desființare, fără sesizarea instanțelor judecătorești și pe cheltuiala contravenientului, deoarece Giurgiucanu nu ar avea autorizație de construire.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.