Giurgiucanu a pierdut definitiv un proces pentru parcarea de pe plaja Modern

0
2314

Curtea de Apel Constanța a respins definitiv acțiunea lui Georgică Giurgiucanu prin care acesta solicita suspendarea executării somației Poliției Locale de a-și desfiinţa parcarea de pe plaja Modern.

Tribunalul Constanța a decis, în luna iunie a.c., că este justificată cererea lui Georgică Giurgiucanu de suspendare a executării somației Poliției Locale de a-și desfiinţa parcarea de pe plaja Modern. Magistrații au considerat că suspendarea este necesară deoarece cazul este bine justificat, dar și pentru prevenirea unei pagube iminente.

Primăria Constanța a atacat, însă, cu recurs, decizia de fond, iar Curtea de Apel a casat, săptămâna trecută, sentința Tribunalului și a dat dreptate primarului Vergil Chițac.

„Respinge excepţia nulităţii recursului. Admite recursul. Casează în tot sentinţa recurată şi, rejudecând, respinge cererea de chemare în judecată ca nefondată. Dispune obligarea intimatului la plata către recurent a sumei de 2.261 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă“, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Constanța.

Luptele dintre Giurgiucanu și Chițac nu se termină, însă, aici, pentru parcarea de pe plaja Modern, căci beneficiarul de top al retrocedărilor din mandatele de primar ale lui Radu Mazăre a cerut, într-un alt proces, suspendarea dispoziției semnate de către Vergil Chițac pentru demolarea pe cale administrativă a platformei betonate, conform Legii 50/1991: fără emiterea unei autorizații de desființare, fără sesizarea instanțelor judecătorești și pe cheltuiala contravenientului.

În primă instanță, Giurgiucanu a pierdut, fiindu-i respinsă acțiunea, magistrații Tribunalului Constanța considerând că nu sunt îndeplinite, cumulativ, condițiile legale impuse de lege pentru suspendarea executării dispoziției primarului. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la recurs, primul termen fiind stabilit de Curtea de Apel pentru joi, 23 septembrie a.c.

În plus, Georgică Giurgiucanu a mai deschis și alte dosare la Tribunalul Constanța în încercarea de a-și salva parcarea de pe plaja Modern, solicitând suspendarea sau anularea altor acte administrative semnate de către primarul Vergil Chițac.

Reamintim că Primăria Constanța s-a apucat să demoleze parcarea la sfârșitul lunii iunie a.c., dar după câteva zile s-a oprit. Terenul pe care este amenajată parcarea a fost retrocedat ilegal de către primarul Radu Mazăre, conform deciziei definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție, și a revenit în patrimoniul Municipiului în 2019, după ce Primăria a intabulat dreptul său de proprietate.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.