Gheorghe Caraman a obţinut certificatul de urbanism pentru desființarea Restaurantului Estival din Mamaia și construirea unui hotel de trei etaje

0
3205

Societatea Carzo Estival a obținut, în cursul zilei de marți, 6 septembrie a.c., certificat de urbanism pentru desființarea corpurilor existente pe amplasamentul unde funcționează în prezent restaurantul Estival din stațiunea Mamaia și construirea unui hotel cu regim de înălțime de trei etaje, cu restaurant la parter.

Astfel, Certificatul de Urbanism cu numărul 2162 eliberat la data de 06.09.2022 vizează „Desființare corpuri existente C1, C2, C3, C4 și construire imobil P+3Etaje hotel și alimentație publică conform P.U.D. aprobat cu H.C.L. nr. 160/29.04.2022”. Amplasamentul este situat în zona Taberei Nord din stațiunea Mamaia, restaurant Estival, parcela 227173, lot 1, municipiul Constanța. Documentul este valabil doi ani.

Terenul pe care se află Restaurantul Estival se află în nordul stațiunii Mamaia. Clădirile de pe teren fac parte din unitatea de alimentație publică, cu terasa deschisă spre plajă. Astfel, suprafața este construită și amenajată, având un regim de înălțime parter, cu funcțiunea de alimentație publică. Suprafața neconstruită este utilizată ca terasă pentru servire, deschisă spre plajă.

Restaurantul este amplasat pe un teren ce este dezmembrat, în prezent, în patru parcele. Parcelarul este alcătuit din parcele de forme diferite, neregulate, precum și mărimi diferite. Construcția inițială, fiind dezmembrată, a fost conservată diferit de către proprietari, pierzându-și parțial unitatea stilistică, spațiile comerciale dinspre vest au arhitectură variată, parțial rustică și parțial modernă, lipsind unitatea.

Se propune astfel, desființarea construcțiilor existente pe amplasament – C1, C2, C3 și C4 și construirea a unui imobil P+3Etaje. Terenul are suprafață totală de 667 mp. Construirea pe parcelă este condiționată de elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu, în scopul studierii construirii în cadrul unui proiect unitar. În urmă cu doi ani, la data de 14 aprilie, Primăria municipiului Constanța a eliberat Certificatul de Urbanism cu numărul 1.495 pentru elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu.

Societatea Carzo Estival SRL a fost înființată în anul 2000, având sediul în incinta Complexului Estival, stațiunea Mamaia, zona Tabăra Nord. Administratori sunt Zoe Carabas și Gheorghe Caraman, cel din urmă fiind unic asociat. Cifra de afaceri raportată în anul 2020 este de 856.893 de lei, iar firma a înregistrat pierderi de 203.778 de lei

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.