Gheorghe Muhscină s-a reactivat. Cine are de câştigat dacă se face “deranj” în PNL?

0
1031
Gheorghe Muhscină, foto: PNL Constanţa

Sigur că revenirea lui Vergil Chiţac la PNL a deranjat o parte din liberali. Sigur că părea de neimaginat pentru unii de la PNL că acesta ar putea fi desemnat, din nou, candidatul PNL la Primăria Constanţa. Totuşi, după efectuarea mai multor studii sociologice, majoritatea, cu gir de la Bucureşti, a convenit ca el să fie “alesul”. Însă, la momentul derulării sondajelor, nimeni nu anticipa că vor fi atât de mulţi competitori, prin urmare lupta va fi grea pentru toţi cei care s-au înscris în cursă şi care vor să obţină un scor cât mai bun. Dreapta este mai fragmentată ca niciodată, iar asta pare să avantajeze un singur candidat: cel al PSD.

Intrarea în cursă a lui Mohammad Murad ca independent – anunţ făcut pe data de 1 august, deci recent – pare să destabilizeze un pic ideea că pe stânga politicii nu există oponent puternic. Pentru cei care îşi imaginează că Mohammad Murad este „de stânga”, să analizăm puţin demersurile acestuia din ultima perioadă: în plină pandemie, omul de afaceri a organizat o mega-acţiune destinată persoanelor vârstnice şi nevoiaşe din Constanţa, pe care le-a ajutat cu pachete cu alimente. Adică, s-a adresat fix votanţilor tradiţionali ai PSD.

Avem aşa: fărâmiţarea voturilor, un Mohammad Murad care ar putea lua voturi şi de la stânga, dar şi de la dreapta, iar surprizele nu se opresc aici. Unul dintre vicepreşedinţi, Gheorghe Muhscină, organizează luni o conferinţă de presă la terasa unui hotel din Mamaia. Este o conferinţă care nu are girul conducerii PNL Constanţa sau a majorităţii PNL Constanţa. Este o conferinţă care readuce în discuţie 3, maxim 4 nume: Gheorghe Muhscină, Robert Boroianu (parlamentar căzut în dizgraţia partidului şi schimbat din funcţia de secretar general al PNL Constanţa sub acuzaţia că a fraternizat cu PSD), Gheorghe Dragomir (fostul preşedinte al PNL Constanţa, despre care în momentul de faţă se spune că: 1. a renunţat la politică şi se ocupă doar de afaceri; 2. oferă consultaţii candidatului USR la Primăria Constanţa, Stelian Ion – variantă momentan aflată doar la stadiul de bârfă).  

Gheorghe Muhscină a anunţat că organizează o conferinţă de presă luni, 3 august, dar nu a vrut să detalieze motivele, precizând doar că “se resetează tot, se ia de la zero”, “va fi spumos”, se face revoluţie. Robert Boroianu, asociatul în afaceri al lui Gheorghe Muhscină (împreună deţin firma Gepeto) nu va participa la conferinţă, dar a dat asigurări că va fi interesant. Dovada clară Robert Boroianu este în afara echipei PNL Constanţa care a început în forţă precampania electorală, atât la municipiu, cât şi la judeţ, o reprezintă declaraţiile acestuia. “Îmi menţin declaraţiile de acum 3 ani, referitoare la Mohammad Murad – o variantă bună de candidat la Primăria Constanţa”, a declarat, pentru Focus Press, Robert Boroianu.

Imagine de la o inaugurare organizată acum câţiva ani de Mohammad Murad. Şi la inagurarea Complexului Panoramic-Blevedere din data de 1 august 2020, când şi-a anunţat candidatura, Mohammad Murad i-a avut invitaţi, printre alţii, şi pe Robert Boroianu şi Gheorghe Dragomir

Amintim că, în 2015, Boroianu fusese anunţat drept candidat al PNL la Primăria Constanţa. Lucrurile aveau să se schimbe, spre nemulţumirea preşedintelui PNL Constanţa de la acea vreme, Gheorghe Dragomir: cu presiuni de la Bucureşti, liberalii l-au primit în 2016 în mijlocul lor pe Vergil Chiţac. Acesta nu a câştigat primăria, dar ulterior a ajuns senator; a intrat în conflict cu mai mulţi colegi şi a părăsit organizaţia municipală unde era preşedinte, funcţia lui fiind preluată de Gheorghe Muhscină. Acelaşi Muhscină se retrage, după o perioadă, invocând probleme de sănătate. Nu a mai fost vizibil şi nu a contestat deciziile din ultima perioadă luate de partid. Iată că acum, brusc, Muhscină este reactivat. O adevărată telenovelă şi întrebarea este: cine învârte cheiţa?

Ar mai fi multe de adăugat, dar vom comenta subiectul şi după conferinţa lui Muhscină.

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.