Afaceristul Georgică Giurgiucanu a pierdut o „luptă“ cu Primăria și Consiliul Local Constanța, în cel mai recent dosar aflat pe rolul instanțelor. El a cerut anularea unei hotărâri a Consiliului Local din 2022, în legătură cu un teren din stațiunea Mamaia, care apărea în Dosarul Retrocedărilor, în care chiar Giurgiucanu a fost cercetat, condamnat și chiar a stat închis o perioadă.
Giurgiucanu a înregistrat la Tribunalul Constanța, în data de 19 august, o cerere de anulare a Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 437 din 2022, privind completarea și actualizarea inventarului bunurilor care aparțin domeniului privat al Municipiului Constanța.
Prin această hotărâre s-a aprobat trecerea unor imobile – terenuri în rândul bunurilor care fac parte din domeniul privat al Municipiului, cu valorile stabilite conform rapoartelor de evaluare întocmite de către un evaluat autorizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România, dar și radierea altor imobile din rândul celor care aparțin Constanței.
Aceasta a vizat și trecerea în domeniul privat al Municipiului Constanța a unui teren din centrul stațiunii Mamaia (de pe Bulevardul Mamaia nr. 355A, zona pasarelei pietonale), care trebuie recuperat, conform deciziei din Dosarul Retrocedărilor.
Georgică Giurgiucanu deține 2,95% din teren, pe care l-a cumpărat în iulie 2006, ca și SC House 3000 Real Estate Investment SRL, care are 50% din teren.
El a atacat în instanță acest act, în contencios-administrativ, în data de 19 august a.c., iar instanța s-a pronunțat destul de repede, putem spune, dat fiind că alte procese similare s-au întins pe câțiva ani.
În data de 5 decembrie, Tribunalul Constanța a respins acțiunea din mai multe motive.
„Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Giurgiucanu Georgică, în contradictoriu cu pârâtul Primarul Municipiului Constanţa, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Giurgiucanu Georgică, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa, având ca obiect anulare act administrativ, ca neîntemeiată. Obligă reclamantul să achite pârâţilor suma de 2.380 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul apărătorului ales. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 05 decembrie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“, se arată în minuta ședinței instanței.
Așa cum se arată în pronunțare, hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.
Daniel ALBU