Grație unei donații, Spitalul Județean va avea propriul laborator de biologie moleculară pentru depistarea virusului COVID-19

0
421

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța va avea un laborator de biologie moleculară în cadrul căruia vor putea fi lucrate testele PCR. SCJU a primit, în urma unei sponsorizări, echipamente de înaltă performanță constând în 2 linii complete de diagnostic prin biologie  moleculară a virusului SARS-CoV-2. 

Un astfel de echipament are două componente:

-un extractor de acizi nucleici (extrage acidul nucleic ADN sau ARN din probele biologice);  

-un aparat Real Time PCR  ( acidul nucleic extras este amplificat într-un real time pcr si detectează genele specifice virusului SARS-CoV- 2).

Până în momentul de față a fost livrat și instalat primul echipament. Acesta provine din Coreea de Sud și conține inclusiv reactivi și consumabile. 
Echipamentele medicale au fost achiziţionate de Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor, respectiv Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navaliştilor Constanţa. Valoarea totală a donaţiei este de aproximativ 200.000 de euro.

Noi, conducerea Spitalului, în numele tuturor cadrelor medicale din Spitalul Județean Constanța, mulțumim celor care s-au implicat până acum și au susținut activitatea medicală, prin donații și sponsorizări. Vă asigurăm că facem tot ce ne stă în putință și utilizăm toate resursele de care dispunem astfel încât pacienții noștri să beneficieze în permanență de servicii medicale de calitate, a transmis Managerul SCJU Constanța, Ș.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa.  

“Sindicatul Liber al Navigatorilor a donat astazi Spitalului Clinic Judetean, împreună cu firmele Histria două aparate PCR CFX96 Touch Real-Time PCR Detection System cu 6000 de teste, tehnologie de vârf Sud Coreea. SLN a facut astfel un gest de solidaritate cu sistemul sanitar local unde traieste o mare comunitate de navigatori, iar prin aportul Sindicatului Liber al Navigatorilor, practic al membrilor de sindicat, se creeaza o infarstructură nouă care ridică la un nivel de top laboratorul de biologie moleculară al Spitalului Clinic Judetean Constanta, acum, când avem cu totii o mai mare nevoie de astfel de aparate, dar și pentru termen lung, deoarece aceasta nouă infrastructură medicală va fi aptă să lucreze si cu alte tipuri de Infecții sau virusi, pentru un diagnostic mai bun și o șansă mai mare de a salva vieți în comunitate și nu numai. Membrii Sindicatului Liber al Navigatorilor au avut posibilitatea de a fi solidari în aceste timpuri cu sistemul sanitar românesc și constanțean! In numele lor eu am semnat astazi in cartea de onoare a spitalului!”, susține Adrian Mihălcioiu, liderul SNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.