Gravidă dată afară din Spitalul Județean pentru că era suspectă de COVID-19? Iată ce spun reprezentanţii unităţii medicale

0
4985

O gravidă în luna a noua a fost preluată luni, 12.10.2020, cu ambulanța din comuna Săcele și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, după ce aceasta a sunat la 112 și a acuzat dureri. În Unitatea de Primiri Urgențe s-a descoperit că ea prezenta temperatură de 38 de grade Celsius, așa că era suspectă de a fi infectată cu COVID-19.

Gravidă în luna a noua, femeia a chemat luni, 12.10.2020, ambulanța la domiciliul din comuna Săcele, acuzând dureri specifice sarcinii. Ea a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, după ce a sunat la 112. A fost imediat preluată în Unitatea de Primiri Urgențe unde, în urma consultului, s-a descoperit că prezenta stare febrilă, 38 de grade Celsius.

„M-au dus la spital, m-au consultat, au văzut că am temperatură, mi-au făcut o injecție și m-au poftit afară. Să mă întorc după ce îmi fac un test COVID și am rezultat negativ. Doar atunci vor să mă interneze și să îmi facă operația de cezariană. Am ieșit în stradă plângând și am sunat pe cineva să vină cu mașina să mă ia. Trebuia să mă împrumut undeva ca să am 300 de lei pentru test“, ne-a declarat femeia.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța neagă, însă, acest lucru și spun că dacă se impunea efectuarea testului pentru SARS-CoV-2, pacientei i s-ar fi recoltat proba la spital și ar fi rămas izolată până la aflarea rezultatului, nu ar fi fost trimisă acasă.

„Triajul pacienților aduși la Unitatea de Primire Urgențe cu Ambulanța este efectuat de către angajații Serviciului de Ambulanță. Pacienții care prezintă stare febrilă sunt investigați conform procedurilor în vigoare, iar dacă se impune efectuarea testului pentru SARS CoV-2, aceștia sunt izolați, li se recoltează proba și rămân izolați până la aflarea rezultatului și stabilirea conduitei terapeutice. În cazul semnalat de dumneavoastră, pacientul a părăsit U.P.U. după ce a semnat pe proprie răspundere că refuză internarea“, ne-a transmis Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al S.C.J.U. Constanța.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.