Grecul Panopoulos mai are de așteptat până poate construi un ansamblu rezidențial pe taluzul de la Modern: procesul cu ABADL înaintează cu pași mici

3
978

Procesul civil dintre Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) și un investitor imobiliar continuă în instanță cu greu, cu termene programate o dată la circa jumătate de an. La ultimul termen, cauza a fost amânată pentru luna februarie 2024.

Este vorba de o revendicare imobiliară dintre ABADL și Ministerul Finanțelor, pe deoparte, și grecul Christos Panopoulos, pe de altă parte, acesta având calitate procesuală de pârât. Investitorul grec intenționează să construiască, pe taluzul de la Plaja Modern, mai multe imobile de locuințe colective și turistice, însă ABADL se opune acestui proiect. Potrivit reprezentanților săi, terenul respectiv aparține, de fapt, Statului Român și trebuie să se întoarcă în administrarea sa.

Pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța a fost înregistrat, în 2021, un dosar ce are ca obiect revendicare imobiliară. Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, a chemat în instanță pe Christos Panopoulos și Ministerul Finanțelor Publice.

Juriștii ABADL au solicitat restituirea, prin hotărâre judecătorească, a terenului de pe faleza litoralului românesc, de 2.425 mp, din apropierea străzii Mihai Eminescu, aflat, în prezent, în proprietatea grecului Panopoulos.

Totul a început în momentul în care pe site-ul Primăriei Constanța a fost publicat anunțul de intenție al lui Christos Panopoulos și al soției sale, Eva Flevari, de a elabora un Plan Urbanistic Zonal, pentru reglementarea și stabilirea condițiilor de construire pe șase terenuri situate pe taluzul Plajei Modern, între Casa Căsătoriilor și Centrul Cultural Turc „Yunus Emre“, și strada Mihai Eminescu și plajă.

Potrivit proiectului, grecul și-ar dori să ridice un ansamblu cu funcțiune de locuire colectivă sau de turism, cu imobile cu un regim de înălțime chiar de P+5E.

Revenind în prezent, potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, termenele stabilite în acest dosar sunt programate la intervale mari de timp, de circa jumătate de an. Astfel, observăm că ultimul termen s-a desfășurat în luna martie a acestui an, când cauza a fost amânată pentru luni, 18 septembrie a.c. La acest termen, a fost stabilit un altul, pentru luna februarie 2024, din cauza lipsei unui raport de expertiză.

În acest mod, procesul civil, care încă se află în faza judecării pe fondul cauzei, s-ar putea prelungi mult și bine, iar o soluție definitivă ar putea fi pronunțată peste 2-3 ani.

Daniel ALBU

3 COMENTARII

  1. Orasul asta e SUFOCAT de blocuri cât mai inalte si cât mai multe pe metru patrat. In curand o sa dam bani grei sa putem respira iar seceta si canicula va fi din ce in ce mai mare pentru ca vegetatia, copacii vor fi doar in poze.
    Trist!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.