Guvernul a aprobat compensarea facturilor la energie și gaze, pentru populație

0
321
FOTO Alexandra VASILE

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că a fost adoptată ordonanța de urgență privind compensarea facturilor la energie electrică și la gaze pentru sezonul rece 2021-2022.

Compensarea se va face pentru toate prețurile care depășesc prețul de 68 de bani pe megawatt.

„Am aprobat ordonanța de guvern privind compensarea prețului la energie electrică și gaze naturale. Vorbim de o compensarea pentru 5.200.000 de gospodării la energie electrică, aproximativ 13 milioane de români – 85% din populația României – și de 2.200.000 de gospodării la rețeaua de gaze – dintr-un total de 3.600.000 –, peste 65% din totalul populației conectate“, susține ministrul Virgil Popescu.

Pentru a beneficia de compensare, românii trebuie să se încadreze într-o limită de consum de maximum 200 de kilowați pe lună.

„Mecanismul va fi foarte simplu: oamenii nu trebuie să facă nimic, doar să urmărească să se încadreze în tranșele de consum. Pentru energie electrică vorbim de un consum mediul lunar între 30 și 200 de kilowați. În perioada de cinci luni vorbim de un consum între 150 și 1.000 de kilowați. Vorbim de o abatere lunară și pe perioada de iarnă de 10%. Vorbim de o compensare de 21 de bani pe kilowatt“, a explicat ministrul Energiei.

Compensarea atât la energie electrică, cât și la gaze naturale se va face la un preț de referință de 68 de bani pe kilowatt. Orice preț mai mare va beneficia de compensare.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.