România va cere activarea Mecanismului de Protecţie Civilă al UE, deoarece nu găsește un medicament

0
353
Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că România va cere, în cursul zilei de marţi, 5 octombrie a.c., activarea Mecanismului de Protecţie Civilă al UE, pentru a găsi medicamentul Tocilizumab.

„Mâine urmează să fie activat Mecanismul de Protecţie Civilă, la cererea Ministerului Sănătăţii, pentru medicamentul Tocilizumab. Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantităţile necesare“, a anunţat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Acesta a precizat că, în prezent, mai există cantităţi de Tocilizumab pentru 2-3 săptămâni.

„Activăm Mecanismul să vedem, în ţările care nu se confruntă cu un val serios în acest moment, dacă putem lua de la ei medicamentul în anumite cantităţi“, a mai spus Arafat.

Șeful DSU a precizat și că autorităţile iau în calcul posibilitatea de a solicita oxigenatoare individuale, pentru a facilita creşterea numărului de paturi cu oxigen în spitale.

„Să suplimentăm ce avem şi ce achiziţionăm pentru a facilita creşterea numărului paturilor cu oxigen în spitalele care au paturi libere, dar care nu sunt conectate la oxigen“, a spus Arafat.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.