Guvernul Orban nu dorește să impună noi restricții pentru prevenirea răspândirii COVID-19

0
156
Măsuri de protecție contra SARS COV-2. FOTO PIXABAY

Aflat la Constanța, cu ocazia învestirii a funcții a primarului Vergil Chițac și a președintelui C.J.C. Mihai Lupu, premierul Ludovic Orban a vorbit și despre măsurile pe care Guvernul le va lua în viitorul apropiat pentru stoparea răspândirii noului coronavirus. Prim-ministrul îndeamnă cetățenii să respecte măsurile simple de protecție sanitară.

Guvernul Orban este într-o permanenta evaluare a evoluției pandemiei, analizând măsurile dispuse până acum pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Se urmăresc ratele de incidență din fiecare localitate din țară și efectele măsurilor impuse pentru reducerea numărului de cazuri în toate comunele, orașele și municipiile României.

„Vă readuc aminte că, odată cu prelungirea starii de alertă, începând cu data de 15 octombrie, am introdus reglementări care se aplică în condițiile depășirii unor indici de răspândire a virusului: 1/1.000 de locuitori, 1,5/1.000 și 3/1.000. Vrem să vedem măsura în care aceste reguli pe care le-am stabilit în Hotărârea de Guvern și în Ordinele comune aferente prelungirii stării de alertă generează efecte de reducere a pandemiei. Ne așteptăm să apară astfel de efecte. Urmărim în fiecare localitate în care s-a depășit un indice dacă, după luarea măsurilor, se oprește creșterea numărului de cazuri și dacă apare sau nu un trend descendent.

Mesajul pe care l-am transmis, îl transmit și îl voi transmite în continuare: cea mai bună formă de protecție împotriva virusului este respectarea de către fiecare cetățean măsurile de protecție sanitară. Dacă oamenii respectă aceste măsuri, nu vom fi obligați să luăm alte măsuri, să impunem alte restricții“, a spus Ludovic Orban.

Premierul a precizat că își dorește ca economia să funcționeze normal, ca toate companiile să își desfășoare activitatea în condiții cât mai aproape de normalitate, ca oamenii să aibă locuri de muncă, să existe o activitate economică care să permită dezvoltarea economică a României și creșterea veniturilor cetățenilor.

„Nu dorim să luăm nicio măsură de restricție suplimentară, iar dacă oamenii vor înțelege și vor respecta cu strictețe aceste măsuri simple de protecție sanitară, cum sunt portul măștii, igiena mâinilor în special, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, evitarea aglomerațiilor, putem opri creșterea numărului de cazuri“, a concluzionat prim-ministrul Orban.

Cu privire la speculațiile P.S.D. potrivit cărora Guvernul va dispune un lockdown total după alegererile parlamentare, premierul Ludovic Orban a declarat „nu este P.S.D.-ul cel mai potrivit purtător de cuvânt al Guvernului pe care îl conduc“.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.