Guvernul, şedinţă-maraton: a fost aprobată decontarea transportului pentru elevi

0
107
sursa foto: captură Antena 3

Guvernul Ludovic Orban a avut, marţi, o şedinţă –maraton, încheiată aproape de miezul nopţii. Au fost aprobate peste 25 de ordonanţe de urgenţă. Ulterior şedinţei, mai mulţi miniştri au ieşit la declaraţii. Prima a fost ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care a anunţat că au fost adoptate câteva măsuri importante, ca de exemplu decontarea transportului elevilor – o promisiune făcută de aceasta încă din luna ianuarie, când s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Elevilor.

Astfel, în an electoral şi cu o zi înainte de votul pe moţiune (când se presupune că acest Guvern pică), transportul elevilor va fi decontat, iar detalii găsiţi şi aici:

În plus, s-a stabilit extinderea programului cunoscut ca „masa caldă” pentru elevi. Programul-pilot, demarat în 2016, vizează doar 50 de şcoli, iar în urma ordonanţei de marţi seară vor fi 150 de şcoli beneficiare.

Ordonanța adoptată de Executiv arată că începând din semestrul al II-lea al anului școlar 2019-2020, programul „Masa caldă” se va desfășura în 150 de unități de învățământ.

În perioada derulării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din cele 150 de unităţi de învăţământ vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA).


Comparativ cu anul precedent, numărul beneficiarilor programului este mai mare cu 41.888 de elevi, în total în anul curent sunt 65.343 de elevi care primesc masa caldă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.