Halta Traian, scena unui incident feroviar și acum doi ani

0
472
Foto Arhivă

O deraiere s-a produs duminică dimineață, 11 aprilie a.c., la halta Traian din municipiul Constanța. Două vagoane ale unui tren de marfă aparținând Grup Feroviar Român au ieșit de pe șine.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, (ISU) s-a intervenit cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, în zona Halta Traian la două vagoane tip cisternă, deraiate, fără încărcătură.

Totodată, potrivit IPJ Constanța, polițiștii, deplasați la fața locului, au constatat că este vorba despre vagoanele 10 și 11 de la un tren de marfă, care au deraiat blocând pasajul rutier de pe strada Nicolae Filimon. Vagoanele sunt goale se deplasau pe relația Palas – Cap Midia. În urma incidentului nu au rezultat victime, dar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Conform unor surse neoficiale din rândul celor care verifică situația trenului deraiat, calea ferată aparține Căilor Ferate Române, dată în folosință de către Grupul Feroviar Român. Prin urmare, CFR avea obligația să întrețină șinele respective, ceea ce se pare că nu s-a întâmplat.

Precizăm că în anul 2019, tot în acea zonă, a avut loc o deraiere când locomotiva unui tren de marfă format din 40 de vagoane a sărit de pe șine. Garnitura de tren, alcătuită din vagoane ce nu erau încărcate cu marfă, se deplasa către Midia. Incidentul s-a petrecut la urcarea pe un pasaj ce traversează Bulevardul I. C. Brătianu, deraind partea din spate a locomotivei.

Citește și:

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.