Hipermarketurile CORA anunţă că permit accesul nevaccinaţilor, prin fluxuri separate acolo unde magazinele sunt în incinta unor centre comerciale

1
4479
Magazin cora. FOTO Facebook/Cora România

CORA România anunță că accesul în hipermarketurile sale aflate în incinta unor centre comerciale se face pentru toți consumatorii, posesori sau nu ai unor certificate verzi.

Având în vedere statutul de magazin esențial al hipermarketurilor CORA, ceea ce înseamnă, conform legislației în vigoare, că toți consumatorii au accesul liber, CORA a organizat culoare și fluxuri separate de acces pentru persoanele care nu pot prezenta un certificat verde la intrarea în galeriile comerciale.

„Mai mult, atragem atenția că actuala forma a Hotărârii de Guvern adoptata pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi vizavi de vreo interdicție expresa sau explicație privind felul în care se face accesul din galerii în hipermarket. Prin urmare, persoanele care nu pot prezenta un certificat verde vor avea acces în spațiul hipermarketurilor cora prin coridoare autonome și securizate, care nu permit deplasarea către alte spatii comerciale din incinta galeriilor, astfel cum a rămas prevăzut și descris în prevederile Legii 55/2020. Atragem atenția asupra unor confuzii privind definiția „unității alimentare”, noțiune reglementata de HG 843/1999, ignorata în acest moment. Ultimile modificări explica și descriu doar accesul în mall cu privire la restul activităților economice, dar nu au nicio prevedere legata de hipemarket – autoritățile înțelegând importanta respectării accesului clienților la activitatea alimentara esențială.

Soluția cora de organizare a modurilor de intrare în magazine respecta toate prevederile legale, apară dreptul la hrana al populației și garantează accesul clienților în cele mai sigure condiții sanitare la cumpărături esențiale.

Tragem un semnal de alarma că ignorarea statutului de magazine esențiale pentru retailerii alimentari care activează în cadrul unor centre comerciale discriminează aceasta categorie, distorsionează piață și încalcă principiile concurentei loiale între actorii cu statut egal din acest sector.

Sunt astfel puse în pericol mii de locuri de munca, securitatea unui întreg lanț de aprovizionare care implica mulți producătorii locali, și nu în ultimul rand sănătatea consumatorilor, care se vor îndreptă spre un număr limitat de magazine, creandu-se aglomerație și favorizandu-se nerespectarea condiției esențiale de distanțare sociala.

Invităm toți clienții noștri să rămână la fel de responsabili, să poarte masca corespunzător, să păstreze distanta sociala și să folosească cu încredere, conform semnalizării de la fata locului, căile separate de acces în hipermarketurile CORA“, au transmis reprezentanții CORA.

C.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.