Hira se apucă de reabilitat clădirile RAEDPP, pentru a le scoate la licitație

0
374

Noua conducere a Regiei Autonome Exploararea Domeniului Public și Privat Constanța a început verificarea patrimoniului pe care îl deține în administrare, pentru a putea eficientiza activitatea regiei și a contura viitoarele direcții de acțiune.

Conducerea R.A.E.D.P.P. Constanța a demarat verificări ale spațiilor pe care regia le are în administrare, pentru a avea o viziune de ansamblu asupra stării actuale în care acestea se află și a conturării direcțiilor de acțiune viitoare, atât cu impact imediat, cât și pe termen mediu și lung, în vederea eficientizării activității entității publice.

Cu acest prilej, Teo Hira, noul director general interimar al regiei, a aflat că există o serie de imobile administrate care au potențialul, prin programe și proiecte concrete, să contribuie la dezvoltarea regiei și, implicit, a municipiului, prin reabilitarea și valorificarea lor, prin închiriere în scop comercial.

De exemplu, a fost identificat spațiul de pe str. Izvor, în suprafață de 106 mp, fost punct termic dezafectat, intrat în patrimoniul regiei în anul 2002, care poate fi renovat și adăposti arhiva regiei, astfel încât spațiul în care funcționează acum aceasta, de pe str. Dezrobirii, să fie scos la licitație, în vederea închirierii către un agent economic

„Mă aflu în situația în care constat cu surprindere, dar și cu mare tristețe, că o serie de imobile cu potențial ale regiei au fost ignorate în ultimii ani. Unele dintre ele, lăsate literalmente în paragină, altele nevalorificate la potențialul lor adevărat. Această stare de fapt a blocat activitatea principală a R.A.E.D.P.P., respectiv exploatarea eficientă a bunurilor aparținând domeniului public și privat și, implicit, dezvoltarea regiei.

În urma verificărilor din aceste zile, pot să confirm constănțenilor că avem clădiri cu mare potențial care pot fi exploatate și pot schimba starea de amorțeală în care se află, de ani buni, cel mai mare administrator al domeniului public și privat al municipiului.

De exemplu, spațiul de pe str. Izvor a fost preluat în administrare de R.A.E.D.P.P. Constanța în urmă cu aproape 20 de ani. După renovare, voi propune mutarea Arhivei Regiei în această locație și închirierea spațiului în care ea funcționează în momentul de față, unui operator economic.

Angajamentul meu este că toate aceste clădiri nu vor mai fi neglijate, vor ieși din starea din abandon și garantez că… ne-am apucat de treabă!“, a declarat Teo Hira, directorul R.A.E.D.P.P. Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.