Horia Constantinescu, amendat de Poliţia Eforie! “Mă grăbeam să ajung la o colegă în Mamaia, la un incident cu un agent economic recalcitrant”

1
5384

Val de controale pe litoral, cu implicarea tuturor instituţiilor abilitate să verifice activitatea agenţilor economici de pe litoral, cât şi pentru verificarea respectării măsurilor în contextul eforturilor de diminuare a răspândirii virusului SARS-Cov-2. Razii au fost şi în Vama Veche, dar şi în Mamaia, locuri predispuse încălcării regulilor – după cum s-a văzut în ultimele săptămâni. În schimb, la Eforie a fost înregistrat un “incident” de altă natură, în care a fost implicat şeful CJPC, Horia Constantinescu: acesta a fost oprit în trafic şi amendat!

Ce s-a întâmplat:

Sâmbătă noapte, în timp ce se afla la Vama Veche pentru un control, şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, Horia Constantinescu, a fost anunţat că în Mamaia are loc un incident cu un agent economic recalcitrant. “S-a sunat la 112 şi am considerat că trebuie să mă deplasez la faţa locului, pentru a-mi sprijini colega aflată la control în Mamaia”, a declarat, pentru Focus Press, Horia Constantinescu. Numai că, pe drum de la Vama Veche către Mamaia, Horia Constantinescu a fost oprit de poliţiştii din Eforie, care au constatat că acesta nu are o plăcuţă de înmatriculare la maşină.

“Da, m-au oprit, mi-au cerut toate actele, inclusiv cartea maşinii. Le-am spus că mă grăbesc, că este un incident cu o colegă în Mamaia. Mi-au spus să se sune la 112; le-am spus că s-a sunat, dar că mi se pare firesc ca eu, ca şi conducător al instituţiei, să fiu alături de colega mea. Suntem şi puţini, ca număr de oameni. Eram cu maşina mea, pe benzina mea, pentru că acestea sunt resursele… Da, nu era o plăcuţă. Le-am spus că revin să semnez şi actul de constatare, că plătesc şi amenda. Ba chiar am sunat şi la IPJ, să li se confirme că nu inventez o scuză, că este un incident real în Mamaia şi mă grăbeam. Poliţiştii de la Eforie au filmarea de pe perioada verificării mele, se poate confirma ce spun eu”, a declarat Horia Constantinescu, pentru Focus Press.

“O să îmi iau calul pentru viitoarele acţiuni”, a mai glumit şeful CJPC. Acesta a adăugat că a revenit din Mamaia la Eforie şi a semnat actul de constatare, aşa cum promisese: “Am primit amendă de 600 de lei, pe care o voi achita. Plăcuţa a căzut în acea zi, nu am avut timp să fac alta, dar evident că voi face. Ţin să subliniez şi să felicit domnii de la Poliţia Eforie, care nu s-au lăsat impresionaţi că sunt şeful unei instituţii şi au aplicat măsurile legale”, a conchis Constantinescu.

Loredana MIHAI, Alexandra CUCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.