Horia Constantinescu: Suntem în primul an, ne permitem să luăm decizii nepopulare, avem timp, în următorii trei, să demonstrăm ce am făcut cu banii

5
5090
Horia Constantinescu

Joi a avut loc o nouă ședință a Comisiei de specialitate nr. 3 a Consiliului Local, pentru a se rediscuta Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Directorul executiv Horia Constantinescu a fost prezent, pentru a susține proiectul de hotărâre pentru aprobarea acestuia.

Comisia de specialitate nr. 3 a Consiliului Local Constanța s-a reîntâlnit joi, 25 februarie a.c., pentru a rediscuta proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiu.

Consilierii locali membri ai comisiei i-au atras atenția directorului executiv al Direcției Gestionare Servicii Publice, Horia Constantinescu, prezent pentru a susține aprobarea regulamentului, faptul că foarte mulți constănțeni i-au sesizat că taxele de parcare ce vor fi impuse sunt foarte mari. Culmea, reprezentantul administrației locale a declarat: „Suntem în primul an, ne permitem să luăm decizii nepopulare și avem timp, în următorii trei, să demonstrăm ce am făcut cu banii pe care îi încasăm pentru parcări“.

Cu privire la licitațiile ce vor fi organizate pentru alocarea unui loc într-o parcare rezidențială, la care pot participa constănțenii care locuiesc în blocul din apropierea respectivei parcări, Constantinescu a susținut că s-a propus acest lucru și pentru a se scăpa de mituirea angajaților Primăriei, de șpagă: „Până acum am funcționat pe principiul primul venit, primul servit. Dacă un funcționar din Primărie ține 50 de numere de înregistrare goale, cum stabilim care e primul venit, primul servit? În felul acesta scăpăm de șpagă: vrei loc de parcare, licitezi și îl obții“.

Același lucru ar fi valabil și în cazul dorinței de a se amplasa parcometre cel puțin în fiecare parcare din Zona 1, pentru ca să nu fie angajați parcagii care să păstreze taxele de parcare pentru ei sau să primească de la cel care vrea să parcheze câțiva lei și să închidă ochii, să nu mai încaseze taxa de parcare.

Consilierii locali au atras atenția și asupra cuantumului taxei de parcare în Zona 1, de 7 lei/oră, care ar fi prea mare. Horia Constantinescu crede că nu este o sumă mare deoarece aproximativ aceleași taxe sunt impuse și în alte orașe turistice din România. Aleșii locali au replicat că e mult spus faptul că municipiul Constanța ar fi un oraș turistic!

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

5 COMENTARII

  1. La Bucuresti e 10 lei ora in centru, in Cluj e 8 lei ora, asa ca 7 lei nu e exagerat de mult. Problema e cu licitatiile fara rost, banii in plus cica merg la asociatile de proprietari (!). Adica presedintele si administratorul isi iau cate 20 de locuri si le inchiriaza la fraieri, ca-si iau banii inapoi de la primarie. Asa faci bani de parcari suspendate, nu subterane, mai Horia!

  2. asta comunist s-a aciuat pe langa Chitac. Este pionul otravit al tandemului Nastase-Mazare.
    Asa face dl. Chitac deratizarea primariei Constanta?
    Nu m-ar mira ca regulamentul parcarilor sa ii apartina, tocmai pentru a revolta cetatenii.

  3. Horia Constantinescu un limbist, drogat, latrau care umbla numai dupa ciolan vorbeste de corectitudine si transparenta? Ar fi in stare s-o omoare si pe masa ca sa se a firme. Are la Costinesti jumatate din plaja Obelisc cu sezlonguri si maghernite din OSB si stuf dupa care jermaneste omul.

  4. Mai boule, nu toata lumea are banii tăi, si nu toata lumea vine in centrul orasului la distractie, mutati dracu primăria si toate institutiile la marginea oraşului si nu mai vine nimeni in centru! Ce dracu sa vada in centru, mizeria de pe acolo, telicve istorice lasate de izbelişte, gropi, şanţuri, terenuri neigienizate? Asta este centrul istoric, strazile facute de Mazare cu puscariasii, cate strazi sunt vai capul lor acum si nu au trecut nici 10 ani de cind s-a facut asa zisa modernizare cu fonduri europene cu bani cu parandărăt, cu dake cumparate la de 10 ori preţul, cu cosuri de gunoi stradale super scumpe din fonta care ulterior s-au schimbat datorita ineficientei, ornamente de stilpi de iluminat din fonta la malul mării, păi cine le vopseste pe alea, unele nici nu mai sunt, au ajuns la fier vechi! Ce tit ii trageti atita cu parcările, rezolvati intii oroblema parcărilor locatarilor apoi pe cea a turiştilor, turisti care nu vin la primarii si instituţii, ei vin in portul Tomis, merg la acvariu, cazinou, muzee, faceti parcări cu plata in jurul acestor obiective, nu hopa-țopa hai sa luam banii la proşti ca dupa aia le aratam noi ce am facut cu ei! Pai ce ne arătati? Vrem sa vedem ce aţi cumparat, pe citi bani aţi cumpărat, cite oferte au fost, de ce ati ales oferta lui cutarica mai scumpa si nu pe cea cu preţ mediu, intr-un cuvint sa nu mai fie cu parandaraturi! Ari fost aleși sa faceti viata mai dulce Constanțenilor, nu aţi fost aleşi sa faceti preturi de parcare pentru turişti! In orasele mari ale Europei cista 2 euro o ora sau două ore de parcare in jurul primariilor, dar salariul pe care-l luam acolo era de 2600 euro, iti permiţi, dar nu am sa dau niciodata aoroaoe 2 euri oe parcare la o pensie de 750 de lei! Bagăţi parcarea in dos cu tot cu maşini! Cine dracu te-a pus pe tine consilier cu faţa aia de beţivan băi traseistule? Du-te inapoi de unde ai venit, adică de la coada vacii, fa parcari cu plată acolo la tine-n sat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.