Consilierii locali PNL și USR-PLUS nu vor vota actuala formă a regulamentului parcărilor, iar cei de la PSD nu îl vor vota deloc

1
3330

Noul Regulament de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța ar trebui să fie votat de către consilierii locali în ședința ordinară de vineri. Deocamdată, acesta se află, spre avizare, în Comisiile de specialitate ale Consiliului Local. În Comisiile nr. 1 și 3, pentru că deja Comisia nr. 5 a dat aviz negativ. Consilierii locali P.N.L. și U.S.R.-P.L.U.S. vor depune amendamente dacă acesta va rămâne pe ordinea suplimentară a ședinței, iar cei de la P.S.D. nu vor vota proiectul de hotărâre.

Regulamentul parcărilor propus de actuala administrație locală nu este pe placul consilierilor locali, majoritatea solicitând să fie retras de pe ordinea de zi a ședinței ordinare de vineri, 26 februarie a.c., altfel vor depune amendamente pentru modificarea formei actuale a acestuia.

Reamintim că, în Comisia de specialitate nr. 5 a Consiliului Local (Comisia pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului), acesta a primit aviz negativ. Unul dintre membrii P.N.L. Constanța ai aceste comisii, Costin Avătavului, susține că dacă proiectul de hotărâre de aprobare a regulamentului nu va fi retras de pe ordinea suplimentară a ședinței Consiliului Local de vineri, aleșii locali P.N.L. vor depune amendamente la actuala formă a acestuia.

„Decizia consilierilor locali P.N.L. este că vom pregăti amendamente la această formă a Regulamentului parcărilor. Așteptăm să vedem dacă rămâne pe ordinea de zi a ședinței de mâine. Dacă nu, vom pregăti o serie de amendamente, care să exprime voința constănțenilor. Nu suntem de acord cu forma actuală a regulamentului și toți consilierii P.N.L. sunt de acord că aceasta trebuie modificată“, ne-a declarat Costin Avătavului.

Alt consilier local din Comisia de specialitate nr. 5 a Consiliului Local, care a avizat negativ Regulamentul parcărilor propus de actuala administrație locală, Mihai Ochiuleț, s-a abținut de la vot în comisie. Și acesta consideră că forma actuală a regulamentului trebuie modificată.

„Au fost două voturi împotrivă și patru abțineri, și a primit aviz nefavorabil. M-am abținut deoarece am primit târziu anexele regulamentului și modificările aduse acestuia, iar prezentarea în Comisie a fost neconvingătoare.

Cu siguranță vom veni cu amendamente dacă va fi propusă spre vot în Consiliul Local, mâine, actuala formă de regulament“, ne-a declarat Mihai Ochiuleț, ales local U.S.R.-P.L.U.S.

Consilierii locali P.S.D. consideră nulă consultarea publică a noului Regulament al parcărilor

Consilierii locali P.S.D. nu vor vota, vineri, proiectul de hotărâre de aprobare a noului regulament al parcărilor, deoarece consideră că este nulă procedura de consultare publică a acestuia. În primul rând deoarece abia vineri, 26 februarie a.c., se împlinesc cele 30 de zile cât trebuia să stea documentul în consultare, iar administrația locală a încheiat dezbaterea publică pe 15 februarie a.c. În plus, trebuiau să mai treacă, apoi, alte 10 zile, timp în care Primăria trebuia să publice o minută cu privire la propunerile și observațiile primite în timpul consultării publice și cum a fost actualizat regulamentul în urma analizării acestuia. Și, așa cum preciza și Focus Press în mai multe rânduri, nu a fost lansat în consultare întregul document, inclusiv cu anexele ce prezentau zonele pentru care se aplicau taxe diferite de parcare.

„Domnule Chițac, ați publicat spre dezbatere publică un regulament incomplet cu privire la organizarea și funcționarea parcărilor publice din Constanța. Nu eludați legea!Nu este prima oară când veniți cu temele nefăcute în fața Consiliului Local. Citiți legea!

Legea 52/2003 privind transparența decizională este călcată în picioare fără scrupule! Dumneavoastră sunteți în afara legii ca pași procedurali. Ce ați trimis spre dezbatere publică nu este un regulament, ci o tentativă de regulament marca PNL-USR. Este un document, așa-zis «regulament», pus în dezbatere de fațadă, trunchiat după bunul plac al «autorității» locale. Arată incompetență, lipsă de cunoaștere și superficialitate! Anexele au fost adăugate acum două zile!

Articolul 7, alin.(2) din Legea 52/2003 spune că un regulament trebuie să stea în dezbatere 30 de zile. Ați ocolit legea și ați încercat să îi păcăliți pe constănțeni, chiar și pe cei care poate v-au dat votul.

Dincolo de judecata obiectivă și echilibrată, care lipsește cu desăvârșire din acest regulament făcut pe genunchi, deveniți autorul unor inepții colosale asociate cu niște tarife/oră care nu se justifică nici pe Marte. 17 lei pe ora? Pe ce criterii v-ați bazat când ați stabilit această valoare?

Cred ca este o glumă proastă! Nu așa se gândește o politică publică, domnule primar. Nu vă bateți joc de opinia constănțenilor. Prin acest proiect încurajați o politică discriminatorie (liberală), care propune ideea de licitație publică pentru locul de parcare. Veți dezbina constănțenii, îi veți împărți pe categorii, în funcție de statutul social si de venit, îi veți învrăjbi unii contra altora. Este fundamental greșit și în afara Constituției.

Dumneavoastră trebuie să fiți primarul tuturor constănțenilor, să vegheați la respectarea drepturilor omului și a principiului egalității de șanse. Respectați legea și nu dezbinați Constanța!“, a precizat liderul de grup al consilierilor locali P.S.D., Costin Răsăuțeanu.

Valentin ISPAS

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.