Hotelierii de pe litoral, după anunţul lui Orban: Avem unităţile pline, am chemat oamenii de acasă pentru curăţenie; avem avalanşă de rezervări!

0
10304
Sursa foto: alltur.ro

În ciuda situaţiei actuale, românii nu şi-au pierdut cu totul optimismul. Au început rezervările la hotelurile şi apartamentele de pe litoral. Românii au început să se gândescă la vacanţă în perioada sezonului estival, iar acest lucru îi bucură pe patronii agenţiilor de turism şi pe cei care au afaceri pe litoral. Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seara, că după data de 15 mai, când se vor relaxa restricţiile, hotelurile se vor redeschide, însă în privința restaurantelor, autoritățile fac, încă, analize pentru a stabili dacă acestea pot relua activitatea. Se pare că românii de abia aşteaptă să se relaxeze după ce au stat izolaţi în case.

Situația provocată de pandemia de coronavirus a restricționat călătoriile, deplasările, libertatea de mișcare, pentru întreagă planetă, deci și pentru români. De îndată ce se vor ridică restricțiile de deplasare, oamenii sunt dornici să călătorească. Sondajul realizat de Minister in aceste zile, împreună cu Alianța pentru Turism, arată, din plin, că România va fi destinația aleasă pentru acest an de 95% dintre români. Corina Martin, Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, cea care deţine şi o agenţie de turism, susţine că deja au început rezervările. „Au început rezervările imediat cum s-a făcut anunţul că pe data de 15 mai este ultima zi de restricţii. La noi, pentru că am făcut alianţa pentru turism şi avem şi organizaţia restaurantelor, aceştia din urmă fac propuneri pentru a se putea introduce separatoare între mese şi atunci este posibil ca şi restaurantele să poată deschide dacă întrunesc anumite condiţii. Deocamdată, faptul că se poate călătorii, faptul că se deschid hotelurile este o primă veste bună. Acest lucru îi va încuraja pe oameni să pleci oriunde, departe de apartamentul în care au stat închişi. Cele mai multe rezervări le-am avut pentru apartamentele de vacanţă”, a declarat Corina Martin.

Hotelierii se gândesc deja şi pregătesc soluţii pentru echipamente de igienizare şi organizarea eficientă a spaţiilor comune, pentru o mai mare siguranţă şi mai mult confort emoţional pentru turiştiii pe care îi aşteaptă. Mai mult decât atât, deja au început să cheme personalul la muncă pentru a pune totul la punct. „Noi avem hotelurile pline de rezervări. Pe perioada epidemiei au fost câteva persoane care s-au speriat că o să ţină 14 ani virusul acesta, iar alţii abia aşteaptă să vină să se distreze. Noi am chemat oamenii din şomaj şi ne-am apucat de treabă”, a declarat Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța şi cel care deţine mai multe lanţuri hoteliere pe litoral.

Cele mai multe rezervări în iulie şi august!

Aurelian Marin, patronul unei agenţii de turism susţine că majoritatea rezervărilor sunt pentru lunile iulie şi august. „Rezervări au fost în toată această perioadă, dar în număr foarte mic şi cumva după anunţul premierului privind măsurile de relaxare, lumea a devenit mai optimistă şi am constatat chiar de miercuri, 22 aprilie, a.c., o creştere a numărului de rezervări. Este adevărat că încă numărul de rezervări este mic, dar se constată o creştere de la zi la zi. Turiştii merg peste tot, nu exită preferinţe în mod deosebit, dar bineînţeles că staţiunea Mamaia rămâne în continuare pe primul loc, aşa cum este în ultimii 15 ani. Rezervările sunt în principal pentru lunile iulie şi august şi mai puţin pentru luna iunie”, a specificat antreprenorul.

Cel mai probabil, în acest an, România va caştiga teren în faţa destinaţiilor externe, din motive de siguranţă şi apropiere de casă. Vor fi preferate mai întâi zonele de agroturism, muntele, Delta Dunării, destinațiile care oferă mai multă natură, dar și litoralul românesc. Cei mai mulți dintre români tot vor alege măcar un weekend la mare în acest an.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.