Hram la Biserica Sf. Mare Mucenic Mina din Constanţa. Preotul Claudiu Banu: “Astăzi și eu, nevrednicul, împlinesc chiar de ziua Hramului șase ani de preoție”

0
575

Credincioșii Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Constanţa și-au cinstit  ocrotitorul. Slujba cu prilejul hramului a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, precum și de alți slujitori.

Hramul a fost organizat în condiții speciale, credincioșii respectând măsurile impuse de autorități în această perioadă de pandemie.

Mulțumesc tuturor celor care au participat astăzi la sărbătoarea Parohiei noastre, de prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Mina. Felicit pe toți participanții la acest moment divin, că au respectat normele în vigoare și împreună ne-am putut ruga în liniște și siguranță. Mulțumesc Înalt Prea Sfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul nostru, pentru frumoasa slujbă săvârșită și pentru purtarea de grijă față de Parohia noastră. Mulțumesc tuturor ostenitorilor, slujitorilor, voluntarilor pentru participare. Mulțumesc lui Dumnezeu, că astăzi și eu, nevrednicul, împlinesc chiar de ziua Hramului, șase ani de preoție, căci în anul 2014, prin mâinile Ierarhului nostru am primit această Sfântă misiune, a Preoției. Dumnezeu să ne ajute pe toți“, susţine preotul paroh Claudiu Banu.

Slujba de hram s-a desfășurat miercuri, 11 noiembrie a.c., în fața Bisericii, în exteriorul Bisericii, accesul în interior, în timpul Sfintei Liturghii fiind restricționat. De asemenea, Racla cu Sfintele Moaște ale Sfântului Mare Mucenic Mina, a fost la închinare, în Altarul de vară, închinarea făcându-se de câte o singură persoană, pe rând, păstrând distanța fizică, apoi după închinarea fiecărei persoane, Racla a fost igienizată. În curte, în exterior, au fost amenajate locuri speciale pentru a lăsa pomelnic. Anafura sfințităa fost împărțită după slujbă, în pungi sigilate de către Consilierii Bisericii, la fiecare persoană.

Slujba poate fi urmărită aici.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.