Imagini de poveste din Delta Dunării după primul strat de zăpadă. De ce să mergeți în Deltă iarna

0
895
foto: Facebook / Delta Dunarii pentru toti

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar în acest an pandemia de coronavirus i-a făcut pe cei mai mulți dintre români să aleagă să își petreacă vacanțele în țară. Acesta se pare că va fi trendul și în perioada iernii, iar cei care vor pleca în concedii, trebuie să aibă grijă să aleagă destinații sigure, cum ar fi Delta Dunării care este o destinaţie turistică şi pe timp de iarnă.

Unii ar spune, cum ce să fac în Deltă iarna? Dar ceea ce nu știu mulți este că Delta Dunării oferă în perioada iernii un spectacolul unic al păsărilor care vin să cuibărească aici, în cea mai mare zonă compactă de stufărişuri de pe planetă, întinsă pe 1.560 kilometri pătraţi. Aici pot fi întâlnite 331 specii de păsări, 9 dintre acestea fiind declarate monumente ale naturii.

Drumul dintre Slava Rusă şi Babadag, foto Koyun Bab

Și dacă nu doriți să priviți păsările, vă puteți bucura de peisajul unic al fascinatului teritoriu al apelor, Delta Dunării. Mai mult decât atât, dacă alegeți să mergeți spre Deltă pe drumul de la Babadag, veți avea parte de un peisaj feeric de poveste. Zilele trecute când partea de sud est a țării a fost sub cod galben de viscol și ninsori pe drumul dintre Slava Rusă și Babadag s-a așternut un covor alb de omăt, desptins din filmele de poveste. Un bărbat a spurprins în câteva fotografii magia iernii care bate la ușă.

foto: Mihai Baciu

Delta Dunarii poate fi o surpriză încântătoare pe timp de iarnă și merită vizitată. Asta îi îndeamnă pe turiști și Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Delta reprezintă o destinație unică în orice anotimp, dar să nu uităm că din cele 14 minorități care locuiesc în armonie în județul Tulcea, tradițiile pe care aceste minorități le promovează, modul în care ele știu să organizeze sărbătorile, fac din destinație o destinație unică din acest punct de vedere. Recomand tuturor turiștilor să încerce măcar o dată să petreacă Crăciunul și Anul Nou în Deltă. Delta e fantastică în orice anotimp. Iarna când se așează bruma peste vegetația din Deltă, când ai posibilitatea să vezi Delta în adâncime pentru că sunt locuri pe care le redescoperi pe timp de iarnă pentru că vara e mai greu să vezi anumite lacuri sau canale, merită să veniți pentru că este o zonă superbă”, a preciza Cătălin Țibuleac.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.