Municipalitatea a depus proiectul pe fonduri europene pentru dotarea unităților de învățământ din Constanța cu echipamente IT

0
322
Școală online. FOTO Cătălin SCHIPOR

Primăria Constanța a depus proiectul pe fonduri europene pentru dotarea unităților de învățământ din Constanța cu echipamente IT. Acesta a fost aprobat într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal ce a avut loc la mijlocul lunii noiembrie. Primarul Constanței, Vergil Chițac, a convocat aleșii locali după ce s-a întâlnit cu directorii școlilor și le-a solicitat să transmită ce au nevoie pentru învățământul online.

De laptopuri, tablete, routere, videoproiectoare, table inteligente și alte echipamente vor beneficia toate cele 50 de unități de învățământ din Constanța, mai puțin Colegiul Mircea cel Bătrân care s-a are deja aceste dotări din fonduri proprii.

Proiectul are o perioadă de implementare de 12 luni.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea accesului la procesul de învățământ în mediul on-line în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, prin dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în bune condiții, în anul școlar 2020/2021. Valoarea proiectului va fi de 50.255.311 lei, iar co-finanțarea asigurată de Primăria Constanța, de 1.004.439 lei.

Sursa de finanțare vine prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2: Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiții 2c: Consolidarea aplicaţiilor TIC pentru e-guvernare, e-învăţare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, Obiectivul specific 2.4: Creşterea gradului de utilizare a Internetului, Acţiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură – secţiunea e-educaţie.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.