Imagini după incendiu. Ce spun aparținătorii pacienților de la ATI

0
1346
Imagini din Spitalul de boli infecțioase Constanța, după incendiu

Incendiul de la Spitalul de boli infecțioase Constanța a fost lichidat, dar în urma lui rămân multe familii îndoliate și multe întrebări la care vor răspunde persoanele responsabile atât din cadrul unității, dar și din cadrul Primăriei Constanța, de care aparținea unitatea spitalicească.

Imediat după activarea Planului Roși de intervenție și a Planului Alb pentru spitale, la aflarea veștii că Secția ATI a fost cuprinsă de flăcări, zeci de persoane au ajuns într-un suflet la fața locului, pentru a se interesa de starea rudelor lor internate. Din păcate, unii dintre aparținători au fost înștiințați că cei după care veniseră au decedat.

Este adevărat că mama era internată în stare gravă, dar de ce trebuia să moară arsă, o moarte atât de urâtă?”.

”E un coșmar, nu ne mai învățăm minte odată și nici nu am învățat nimic până acum”.

Sora mea era internată de zece zile la terapie intensivă, a zis că este în stare gravă, dar stabilă, ca să moară acum asfixiată pentru că nu putea să respire”.

Niște incompetenți peste tot. Cum să mori ars în spital?”

Sunt numai câteva dintre întrebările și acuzațiile oamenilor adunați în fața spitalului.

Nimeni nu le-a putut răspunde întrebărilor, nici directoarea instituției, Stela Halichidis, nici primarul Constanței, Vergil Chițac, care are în subordine acest spital și care a întors spatele, nedorind să dea declarații.

Imaginile alăturate nu mai au nevoie de nicio prezentare.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.