IMAGINI FOTO & VIDEO. Covor de deșeuri în Parcul Tăbăcărie, lângă Satul de Vacanță

0
145

Problema deșeurilor din zona Parcului Tăbăcărie și a Lacului Siutghiol nu mai este o noutate. Constănțenii reclamă administrației locale de câțiva ani faptul că trebuie acordată o mai mare mare atenție acestei întinderi de teren. Pe de altă parte, municipalitatea solicită cetățenilor o mai mare grijă și se face apel la bun simț, în privința gunoaielor aruncate la întâmplare.

Imagini dezolante din parcul Tăbăcărie fac înconjurul mediului online, iar pe rețelele de socializare locuitorii Constanței postează mesaje însoțite de fotografii cu diferite zone îngropate de gunoaie, ce acum mulți ani erau spații verzi, cum ar fi locul unde se afla tunelul prin care odinioară trecea şi trenuleţul plin cu turişti către Satul de Vacanţă.

De Ziua Mondială a Curăţeniei, pe 23 septembrie, voluntarii au adunat 47 de tone de deşeuri de pe malul lacului. Lacul şi malurile încă nu aparţin Primăriei municipiului Constanţa, care ar fi trebuit să se ocupe exclusiv de această acțiune.

Cu toate acestea, curățenia nu se păstrează, iar la sfârșit de septembrie, mergând la pas prin parcul Tăbăcărie, în zona Satului de Vacanță întâlnim deşeuri peste tot, mai cu seamă în lac. Haine, resturi de mâncare sau plastic, sunt doar o parte dintre deșeurile ce au format covorul de gunoaie în anumite zone ale Parcului Tăbăcărie.

După cum notam, lacul nu aparține municipalității. Acesta ar trebui să treacă din administrarea Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură (ANPA) către Primăria Constanța, proprietar fiind tot Statul Român.

„A fost un proces început în urmă cu ani. Am aflat că discutăm în această regiune de două lacuri. ANPA este gestionarea fondului piscicol. Punctual, cred că vă interesează Lacul Tăbăcărie. Cu siguranță, îl dăm în administrare primăriei ca să îl pună în valoare. Lacul Tăbăcărie nu mai are nicio valoare piscicolă la momentul în care discutăm. Am văzut cum arată, care e potențialul. Eu cred că are un potențial mai mare pentru primărie decât pentru ANPA. Tocmai am discutat cu domnul primar Vergil Chițac acest aspect. Deci în momentul în care o să fie al nostru, pentru că mai există o fază, când decizia finală a Înaltei Curți de Casație și Justiție, ne va da nouă, în momentul următor vom promova Hotărâre de Guvern sau Lege să treacă în administrare la Primăria Constanța. Tot a Statului Român va rămâne, dar va trece în administrarea primăriei”, spunea fostul ministrul Adrian Oroș, cu ocazia unei vizite în municipiul Constanța în luna aprilie a anului curent.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.