Imagini impresionante la Cazinoul din Constanța: turnurile clădirii au fost dezvelite de vântul puternic

0
8133
sursa foto: Facebook/ Cazino Constanța

Vântul puternic izbucnit zilele acestea la malul mării a adus și efecte pozitive. Materialul care acoperea Cazinoul din Constanța a fost sfâșiat de vânt, în anumite zone, iar turnurile clădirii impozante au putut fi, astfel, observate de către trecători.

„Turnurile Cazinoului au fost dezvelite de vânt si se poate observa că sunt în plin proces de reabilitare”, se arată pe pagina de Facebook Cazino Constanța.

Miercuri, 10 august a.c., județul Constanța s-a aflat sub cod galben de vânt, alături de județul Tulcea. S-au semnalat intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși, local, 55 – 65 km/h, conform meteorologilor. Citește aici.

Context:

În luna mai a acestui an, într-un răspuns formulat la solicitarea Focus Press, CNI afirmă că stadiul lucrărilor este de aproximativ 50%.

Citește mai multe aici: Care este stadiul lucrărilor la Cazinoul din Constanța: răspunsul CNI

Conform contractului, asocierea Aedificia Carpati SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL va executa lucrări de consolidare și restaurare a clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă). Durata contractuală pentru realizarea lucrărilor este de 27 de luni, iar valoarea investiției se ridică la 56.627.697,09 lei, TVA inclus.

Inițial, planurile pentru construirea Cazinoului au fost întocmite de către arhitectul Daniel Renard, în 1903. Acesta a proiectat o clădire al cărei stil arhitectonic se inspira din tradițiile artei românești. După terminarea fundațiilor, însă, planurile au fost schimbate, Municipalitatea încredințând modificarea lor arhitectului Antonescu, ce renunță la principiile stilului lui Renard. Apoi Daniel Renard a revenit, în 1907, iar planul Cazinoului a fost întocnit în stil Art Nouveanu. Construit, din 1908, în stil Art Nouveau, sub influența cosmopolitană a cazinourilor epocii, edificiul constănțean este finalizat în anul 1910, când este și inaugurat, iar în anul 1912 se fac ultimele retușuri.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.