În această vară vor începe lucrările de extindere a plajei din Olimp

2
2001
Neptun - Olimp. FOTO: Litoralul Romanesc

La sfârșitul anului trecut, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) anunța semnarea al celui de-al șaptelea contract pentru reducerea eroziunii costiere, faza a doua. Atunci s-a contractat execuția lucrărilor aferente Lotului 7 – Olimp, în valoare de 314.059.925,77 lei, fără TVA. În urma finalizării procedurii de licitație, firma câștigătoare a fost compania olandeză Van Oord. În aceste momente, conform reprezentanților ABADL, se lucrează la proiectul tehnic.

Lucrările din zona Olimp, din cadrul proiectului „Reducerea Eroziunii Costiere – Faza II (2014-2020)“, vor începe în această vară. Potrivit celor de la ABADL, contractul CL7 „Protecţia şi reabilitarea părţii sudice a litoralului românesc la Marea Neagră, în zona Olimp“ a demarat în luna decembrie 2022, cu bazele proiectării, și în prezent este în curs de elaborare proiectul tehnic

„Din această vară urmează să demareze execuția lucrărilor care nu afectează zona turistică, iar în toamnă să înceapă construcţia lucrărilor hidrotehnice de protecţie costieră (epiuri). Conform ultimului grafic de execuţie actualizat, lucrările (inclusiv lucrările de mediu) vor fi finalizate în luna martie 2025. La data prezentei nu sunt identificate probleme în derularea contractului“, ne-a precizat Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al ABADL.

Aeasta a mai precizat că nu vor fi pierduți banii europeni, ci proiectul va intra pe următorul exercițiu bugetar.

Precizăm că firma Van Oord este cea cu care ABADL a încheiat contracte și pentru lucrările ce vor fi executate pentru Lotul 8 – Jupiter – Neptun și Lotul 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora. Totodată, compania implementează lucrările inginerești aferente Lotului 5 – zona Eforie Sud și cordon Eforie Nord – Eforie Sud, anunța ABADL, în decembrie 2022.

Mihaela GIUGLEA

2 COMENTARII

  1. Trebuie spatiu de construit saivane, tarii cat mai multe saivane!
    Ati gonit pana si pescarii, nu mai exista o singura pescarie in Romania, visati terenuri si terenuri!
    Romani, in Albania este mai ieftin si mai bine.
    Cu 400E, la Dures, un prieten merge cu sotia 10 zile, transport cu autocarul si cazare inclusa.
    Vedeti poate va ofera si Mizeraia, la fel!

  2. perfect, olandezii care au distrus plaja de la mamaia continua sa distruga restul litoralului romanesc… ati vazut cati au murit inecati la mamaia? perfect, de acum 3-4 ani tot o sa fie morti pe litoral

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.