În comuna Cumpăna se vor amenaja un patinoar și un bazin de înot pe un teren de aproximativ un hectar

0
916

Comuna Cumpăna este într-o continuă dezvoltare în ceea ce privește proiecte de investiții, iar de ceva timp, o zonă ce reprezenta doar terenuri libere de construcții, a devenit între timp cartier de case, de blocuri ANL, dotat cu un Campusul Școlar și o sală de sport.

Tot în această zonă, în apropierea Parcului Verde, lângă care este construită și Sala de Sport “Elena Frîncu”, se va amenaja şi un patinoar.

Focus Press a adus în atenția cititorilor că tot în această zonă se va construi și un bazin de înot foarte modern (https://focuspress.ro/se-va-construi-un-bazin-de-inot-la-cumpana/), prin Compania Națională de Investiții (CNI): “Am reușit să facem pași importanți pentru acest obiectiv de investiții, obiectiv cuprins în lista sinteză a subprogramului “Bazine de înot” derulat prin Compania Natională de Investiţii. Vreau să vă informez că s-a trecut la etapa a II-a de transmitere a documentelor necesare demarării procedurii de proiectare si execuţie. Acest obiectiv de investiții va fi construit în zona Parcul Verde și foarte mulți tineri se vor putea bucura de el“, preciza, la momentul respectiv, primarul comunei, Mariana Gâju.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a fost prezentă luni, 23 noiembrie a.c.,  la Compania Naţională de Investiţii (CNI) Bucureşti, unde a depus nota de fundamentare privind solicitarea includerii în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, Subprogramul “Patinoare artificiale” pentru obiectivul de investiții „Patinoar în localitatea Cumpăna, judeţul Constanţa” cu nr. de înregistrare CNI 29596/23.11.2020.

Terenul propus pentru construirea respectivului patinoar este situat în zona de vest a localității, cu accesibilitate din strada Prelungirea Străjii.

Terenul pus la dispoziție pentru construcția celor două investiții, bazinul de înot și patinoar, este de 9195 mp.

”Pentru realizarea acestei investiţii avem susţinerea Federaţiei Române de Hochei pe Gheață. Administraţia publică locală își propune creșterea calităţii vieţii in rândul membrilor comunităţii locale, asigurând condiţii adecvate pentru conexiuni sportive, culturale, educative și de agrement”, au precizat reprezentanţii Primăriei Cumpăna.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.